Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Két helyen változtatott a Fradi kezdőcsapatán Szerhij Rebrov a bolgár Ludogorec elleni, sikerrel vett párharchoz képest: a balhátvéd posztján a nyáron igazolt Civic, míg csatárként Lanzafame kezdett a zöld-fehéreknél. A drukkereket viszont nem ez, inkább kedvenceik a vártnál idegesebb és a máltaiak bátor kezdése lephette meg. A vendégek rövid időn belül többször is eljutottak Dibusz kapujáig, szögletet is rúghattak, igaz, komoly veszély egyik szituációból sem alakult ki. A 19. percben aztán megszerezte a vezetést a Fradi: Skvarka szöglete után Dvali csúsztatta meg a labdát, ami végül a vendégkapusról, Bonellóról került a hálóba.

A gól után ha nem is futballozott úgy az FTC, mint az előző két meccsén, de egyre inkább átvette a játék irányítását, aminek néhány helyzet, majd egy újabb találat volt a jutalma: a 35. percben Lanzafamét rántották le a tizenhatoson belül, ő pedig magabiztosan váltotta gólra a megítélt büntetőt.

A második félidő első felében szintén a Ferencváros irányította a mérkőzést, nem is eredménytelenül. Az 59. percben Zubkov adott szép labdát Lanzafaménak a jobb oldalon, aki egy könnyed mozdulattal a hálóba lőtte önmaga második, csapata harmadik gólját. 

A játékrész második felében aztán visszaesett az iram, úgy tűnt, elsősorban az a kérdés, hogy a Fradi tudja-e növelni az előnyét a fáradó Vallettával szemben. Aztán a 85. percben jött a kellemetlen meglepetés, a máltaiak szereztek gólt: egy gyors akció végén, Fontanella beadása után a csereként beállt Yuri Messias lőtt kissé balról Dibusz kapujába. A találat hatására a Fradi megpróbált kicsit gyorsítani a játékon, de a hosszabbítás perceiben kis híján mégis a Valletta játékosai örülhettek ismét, Piciollo lövése után Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie. A kapus szerencsére a helyén volt, így az állás nem változott – a Ludogorec ellen kiválóan játszó Ferencváros ezúttal is magabiztosan győzött, de most csak a kötelezőt hozta, semmi többet. Az eredmény ezzel együtt biztató a jövő heti visszavágó előtt.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Valletta (máltai) 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 18 603 néző, v.: Radu Marian Petrescu (román)
gólszerzők: Bonello (19., öngól), Lanzafame (36., 59., előbbit 11-esből), illetve Yuri (85.)
piros lap: S. Borg (94.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ignyatenko – Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Tokmac (Bőle, 66.) – Lanzafame (Szignyevics, 66.)
Valletta: Bonello – Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre – Pulis (Dimech, 57.) – R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) – Fontanella