A zöld-fehérek új vezetőedzője, az osztrák Peter Stöger ezen a meccsen debütált tétmérkőzésen a kispadon, és tanítványai ugyan – főleg az első játékrészben – sok hibával futballoztak, de végül esélyeshez méltón, fölényes győzelmet arattak. Az előző kiírásban főtáblás magyar bajnok így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi visszavágót.

Hirdetés
Fotó: MTI/Illyés Tibor

BL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros–FC Prishtina (koszovói) 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 8765 néző, v.: David Munro (skót)
Gólszerzők: Tokmac Nguen (70.), R. Mmaee (74.), Blazic (78.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Sigér, Haratin (Vécsei, 89.) – Mak (Somália, 78.), Tokmac Nguen, Uzuni – Boli (R. Mmaee, 68.)
FC Prishtina: Nika – Krasniqi, Zyba, Bekteshi, Mici – Krasniqi (Bardhoku, 80.), Boshnjaku (Mankenda, 70.), Lilaj, Kryeziu – Hoti (Shabani, 80.), John (Tolaj, 81.)

Peter Stöger, a Ferencváros új vezetőedzője támadó szellemben küldte pályára csapatát, ennek ellenére a találkozó elején a vendégek jártak közelebb a vezetéshez, egy lesgólt is szereztek. A zöld-fehérek a 17. percben Haratin kapufájával „érkeztek meg” a meccsbe. Innentől az FTC játszott fölényben, de a koszovóiaknak is volt egy ziccerük: John egyedül vezette a labdát Dibuszra, de a kapu mellé lőtt.

Fotó: demokrata.hu/Bándy Péter
A Fradi szurkolói végig nagyszerű hangulatot teremtettek
Korábban írtuk

A második félidő egy Boli-helyzettel indult, de a Fradinál továbbra is a reméltnél több hiba csúszott a játékba. A vendégek azonban kezdtek elfáradni, a Ferencváros pedig megszerezte a vezetést, a tavalyi BL-menetelés egyik hőse, Tokmac Nguen értékesített egy kiváló beadást a 70. percben. Ezt követően összeomlottak a vendégek és nyolc percen belül újabb két gólt kaptak – többek között a most debütáló, csereként beállt Ryan Mmaee is betalált –, amivel el is dőlt az összecsapás.

A kedvenceit végig kitartóan buzdító B-közép által támogatott Ferencváros így magabiztos előnnyel utazhat a július 13-i visszavágóra.