Fotó: fradi.hu
Hirdetés

A brazil Somália először 2011-ben igazolt a Fradiba hazájából, a Bangu Atlético Clube csapatától. Első évében kölcsönben szerepelt az Üllői úton, majd egy évvel később végleg az FTC játékosa lett. 

Összesen négy teljes szezont húzott le zöld-fehér szerelésben, a jobbhátvédtől a balszélsőig szinte minden poszton bevethető volt, csupaszív játéka mellett 21 góllal és 8 gólpasszal is segítette a csapatot, amellyel bajnokságot, Magyar Kupát és Magyar Szuperkupát is nyert.

Egyik legemlékezetesebb gólja 2013-ból

Somália remek teljesítményére a francia élvonalban is felfigyeltek, így 2015-ben megvásárolta a Toulouse. A franciáknál töltött három szezon során leginkább védekező középpályásként játszott, és alapembere lehetett együttesének. 

2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött a Shababhoz, amellyel tavaly az ötödik helyezést érte el a bajnokságban. Másfél ott töltött év után döntött úgy, hogy visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz. Magyarországtól és a Fraditól egyébként sem szakadt el: ha éppen bajnoki szünet volt aktuális csapatánál, rendszeresen felbukkant Budapesten.

A brazil játékos az FTC negyedik téli szerzeménye a Svájcból hazatérő Vécsei Bálint, a fiatal Szánthó Regő és az argentin Gastón Lodico után.