Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
Fucsovics Márton a szerb Novak Djokovic ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében Londonban 2021. július 7-én.
Hirdetés

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ezt Fucsovics a csapatirodán jelezte vasárnap (ma).

„Nehéz szívvel, külső-belső fájdalmakkal, de idő előtt búcsút kell hogy intsek életem első olimpiájának, amelyen résztvevőként ott lehettem. Egy vállsérüléssel vágtam neki az útnak, bíztam benne, hogy a kezdésre tökéletes állapotban leszek” – írta közösségi oldalán a 29 esztendős nyíregyházi játékos, aki az idei wimbledoni elődöntős, a világranglistán 12. lengyel Hubert Hurkacz ellen kezdte volna meg szereplését. Fucsovics hangsúlyozta: sokat jelentett számára az, hogy sikerült kijutnia az ötkarikás játékokra.

„Most sok-sok honfitársammal együtt versenyezhettem volna, dicsőséget szerezve ezzel a hazámnak. De bárhogy is megtettem mindent és megtettek itt értem a helyszínen is, és otthon is minden erőfeszítést annak érdekében, hogy pályára tudjak lépni, sok szempontot mérlegelve – de főleg a teniszezőket érintő több órán át tartó folyamatos fizikai terhelést -, mégis úgy döntöttünk, hogy a mai játéktól, a Hubert Hurkacz elleni mérkőzéstől játék nélkül visszalépek, a következő versenyekre tekintettel is. Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni, hogy mire vagyok képes egy olimpián. Remélem lesz még rá lehetőségem. Csalódott vagyok…” – fejtette ki Fucsovics.

Így magyar teniszező nem lép pályára a japán fővárosban, miután Babos Tímea a játékok előtt bejelentette: sérülés miatt tudja vállalni a szereplést Jani Rékával párosban.

Korábban írtuk