Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien
Melbourne, 2022. január 17. Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovic ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyitókörében, Melbourne-ben 2022. január 17-én.
Hirdetés

„Nem akarok magyarázkodni, de vannak fájó vereségek, és a mai vereségemet nem sorolom ezek közé” – kezdte visszatekintését az MTI érdeklődésére. „Lajovic nagyon jó napot fogott ki, és megvert engem. Nem hoztam a legjobbamat, de belül éreztem, hogy ma ő érdemelt győzelmet. A saját játékomról annyit mondanék, hogy próbáltam küzdeni végig. Tegnap egy órát szenteltünk az edzőmmel, Jancsó Mikivel arra, hogy a múltból merítve kidolgozzuk a megfelelő taktikát Lajovic ellen, de ez nem működött igazán a mai napon, megérdemelten nyert.”

A világranglistán 35. magyar játékos kifejtette: úgy gondolta, hogy a negyedik szett megnyerésével sikerül megtörnie riválisát, de a szerb továbbra is magas szinten játszott, és sem mentálisan, sem fizikailag nem roppant meg.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére a két adelaide-i felvezető tornát is beleértve egy győzelemmel zárta egyesbeli szereplését az ötödik kontinensen.

„Voltak már jobb heteim itt, de próbálok előre nézni, és a közelgő versenyeimre koncentrálni. Megszoktam már, hogy nem merenghetek hetekig egy vereségen. Új nap jön, új lehetőségekkel” – tette hozzá Fucsovics, aki először esett ki az Australian Open nyitófordulójában.

Korábban írtuk