Fotó: MTVA/Zih Zsolt (archív)
Hirdetés

Bő fél évszázada van a pályán, munkáját több szakmai díjjal is elismerték, és mint azt a stúdióbeszélgetésben hangsúlyozta: nincs titok.

„Ha csinálod, ott tudsz maradni, és ha szerencséd van, visszaküzdöd magad” – fogalmazta meg a szakmai sikeresség, a hosszan tartó újságírói pálya receptjét. Kiemelte a felkészülés fontosságát, a nyelvhasználatot, elárulva ugyanakkor, hogy az információszerzés mai egyik legfontosabb eszközével, az internettel nehezen barátkozott meg.

„A számítógép most sem a barátom, csak ismerősöm, pozitív és negatív hatásait is érzem. A negatív az, hogy míg korábban egy-egy értékes információért el kellett és lehetett is menni edzésre, ma már nincs igazán kapcsolat a sportolókkal, az edzőkkel. Nem mehetek be az öltözőbe mérkőzés vagy edzés után, mint egykoron, s a játékos sem jöhet hozzám. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok arra, hogy ha mostanában bárkit felhívok, hogy csinálnék interjút, még senki nem tette le a telefont” – mondta.

Gulyás László kitért arra, hogy az utóbbi tíz év talán élete legboldogabb időszaka.

Korábban írtuk

„Most már nem kell hátulról jövő támadásoktól tartanom, engem most nem provokálnak, és nyugodtan tehetem a dolgomat, jól érzem magam a bőrömben” – fogalmazott az ünnepelt, aki előbb az MTI tudósítójaként, majd televíziós és rádiós riporterként eddig nyolc nyári és három téli olimpián, öt futball- és ugyanennyi atlétikai vébén, több mint húsz kézilabda, kosárlabda és röplabda Európa-bajnokságon dolgozhatott.

A születésnapi interjúban meghatározó élményének nevezte az UEFA Kupa-menetelést a székesfehérvári labdarúgócsapattal.

„Három hete voltunk egy élménybeszámolón a Videoton-focistákkal, s megállapítottuk, hogy akkoriban én szidtam őket, ők szidtak engem, s harminc egynéhány év után kifejezetten jó viszonyba kerültünk” – mondta.