Hirdetés

A néhai csatár 1949. december 21-én született Budapesten. A BEAC és a Budapest Honvéd neveltje, a Ferencvároshoz 1980-ban, Nyíregyházáról érkezett. Első bajnokiját 1980. augusztus 23-án játszotta a Videoton ellen. A zöld-fehérek színeiben játékosként 30 alkalommal lépett pályára, 5 gólt szerzett, tagja volt az 1980/1981-es idényben aranyérmes együttesnek.

Szepessy László 1981. június 17-én lépett pályára utoljára a Fradiban, Kecskemétre távozott. Aktív pályafutása befejezését követően edzőként tért vissza. Nyilasi Tibor segítőjeként újabb bajnoki elsőséget ünnepelhetett a Fradival, amelynek pályaedzője volt a legendás 1992-es bajnokságnál.

– Soha nem volt számomra idegen az Üllői út. Játékosként, amikor a stadion közelébe kerültem, már éreztem valami meg nem fogalmazható csodálatos érzés. Nem volt ez másként akkor sem, amikor más csapat játékosaként érkeztem az Üllői útra – vallott a Ferencvároshoz fűződő érzéseiről Szepessy László egy korábbi interjúban. – De említhetném, hogy beleszerettem a Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi ötösfogatba. Kicsit konkrétabban, Novák Dezsőtől tanultam meg a Ferencváros címerében lévő három E-betű értelmezését.

A játékosként a legnagyobb sikereit a Ferencváros mellett a Rába ETO-val érte el, az 1980-as években utóbbi csapattal is magyar bajnoki címet nyert. Szepessy László – vagy ahogy futballberkekben ismerték: „Szepi”, „Ló” – edzőként a 2000-es évek elején a Dunaújvárosnál dolgozott. Utolsó munkája trénerként a Gyirmót FC Győr irányítása volt a 2018/2019-es idényben. 2021 márciusában életmentő műtétet hajtottak végre rajta, akkor még úgy tűnt, legyőzheti a gyilkos kórt, amely azonban 2021 novemberétől újra kórházba kényszerítette. Szervezete január 15-én, szombaton adta fel a küzdelmet.

Szepessy Lászlót az FTC saját halottjának tekinti.

Korábban írtuk