Fotó: fradi.hu
Hirdetés

A tősgyökeres ferencvárosi Kende György a középiskola elvégzése után a Testnevelési Főiskolán szerzett szakedzői diplomát. Az egykori kapus a TF csapatától igazolt a Ferencvároshoz 1956-ban. Nagypályán is játszott, de sikereit a kispályás kézilabdában aratta. Nyolc évig, 1964-ig erősítette az FTC-t. Együtt játszott többek között a nemrég elhunyt legendás kézilabdázónkkal, Som Ferenccel, akivel együtt szerepeltek a magyar válogatottban.

Visszavonulása után edzősködött, irányította többek között az FTC női ifjúsági csapatát, de dolgozott az utánpótlás-válogatottaknál is, az NB I-ben pedig a Csepelt és a Vörös Meteort edzette. Visszatért az FTC-hez, ahol 1983-tól a klub szakmai elnökhelyettes lett, akkor az általános elnökhelyettes Hargitai Károly volt.

„Nagy örömet szerez számomra az, ha azt látom, hogy a sokat emlegetett Fradi-szív még mindig töretlen. Például amikor, a katonaságtól leszerelő versenyzők hazajönnek, s nem mennek el egy jobb ajánlat hallatán. Nemrég hét birkózónk és öt kézilabdázónk jött haza”

– mondta Kende György egy 1983-as interjúban, amikor elsősorban az új munkaköréről kérdezték.

A sportoló az FTC örökös tagja, a kézilabdázás pedig hagyomány a Kende-családban. Fia, Kende Péter serdülő fiúcsapatuk edzője, unokája, szintén Kende Péter az FTC játékosa.

Korábban írtuk