Fotó: MTI/EPA/Malton Dibra
Nagy Ádám (b), Szalai Attila (k) és a Ferencváros játékosa, az albán Myrto Uzuni az Albánia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen az albániai Elbasanban 2021. szeptember 5-én
Hirdetés

Az Elbasanban rendezett vasárnapi összecsapáson a hazaiak végig veszélyesen futballoztak, és Armando Broja 87. percben szerzett góljával otthon tartották a három pontot. Ez volt a két csapat hetedik egymás elleni mérkőzése, az albánok először szereztek gólt és ebből következően első alkalommal diadalmaskodtak. Marco Rossi együttese szerdán Andorrát fogadja vb-selejtezőn.

Vb-selejtezők, I csoport, 5. forduló:
Albánia-Magyarország 1-0 (0-0)
Elbasan, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerző: Broja (87.)

Albánia: Etrit Berisha – Albi Doka, Ardian Ismajli, Berat Djimsiti, Marash Kumbulla – Amir Abrashi (Endri Cekici, 68.), Klaus Gjasula, Lorenc Trashi (Odise Roshi, a szünetben) – Myrto Uzuni, Bekim Balaj (Armando Broja, 78.), Nedim Bajrami (Qazim Laci, 63.)
Magyarország: Gulácsi Péter (Dibusz Dénes, a szünetben) – Botka Endre (Varga Roland, 88.), Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila – Nagy Ádám, Kleinheisler László, Gazdag Dániel (Sallói Dániel, 67.) – Szoboszlai Dominik, Sallai Roland (Hahn János, 89.)

87. perc: Fiola vesztett gyanús körülmények között labdát a hazai térfél közepén (bár utólag a VAR-szobában sem láttak szabálytalanságot), a kiugratást Broja kapta, rávezette a labdát Lang Ádámra, aki nem támadta meg, a csatár pedig nagy erővel kilőtte a kapu bal oldalát (1-0).


Az albánok kezdték jobban a találkozót, a 18. percben mégis kis híján vezetést szerzett a magyar csapat, de egy jó felívelés után Kleinheisler László közeli lövését hárította a hazaiak kapusa.

A vendéglátók a folytatásban is veszélyesebben futballoztak, a 34. percben pedig egy elképesztő lehetőség maradt ki Kumbulla révén, a védő egy szöglet és egy csúsztatás után két méterről nem tudta bevenni a kaput.

Gulácsi Péter – akit az első félidőben Balaj véletlenül fejbe rúgott – a második játékrészben nem tudta folytatni a játékot, a ferencvárosi Dibusz Dénes állt a helyére.

Korábban írtuk

A második 45 perc is albán helyzettel indult, de Dibusz jól zárta a szöget. A Ferencváros kapusának a 72. percben is védenie kellett egy albán lehetőségnél, a hajrában pedig Orbán „sárgázta ki” magát a szerdai Andorra elleni összecsapásról.

A magyar válogatott a 86. percben alakított ki először helyzetet a második félidőben, de Szoboszlai balról, éles szögből a kapu mellé lőtt.

A 87. percben a csereként beállt Broja megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik innentől kezdve már nem is engedték ki a kezükből a sikert.

A magyar válogatott teljesítménye, főleg a második félidőben, sajnos elmaradt a várttól, elöl Sallai és Szoboszlai szinte veszélytelen volt a kapura, így pedig nehéz lett volna nyerni… Az Eb-n kiderült, tudunk ennél sokkal nagyobb akarással és eredményesebben játszani – arra az útra kellene visszatérni.