Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. január 30-án
Hirdetés

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Újpest FC-Ferencváros 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5523 néző, v.: Berke
Gólszerző: Loncar (78.)

Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby, Antonov – Mitrovic, Csongvai (Viana, 83.) – Yahaya (Katona, 33.), Croizet, Pauljevic – Mory Koné (Kuusk, 70.). Vezetőedző: Milos Kruscic
Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 52.), Blazic, Kovacevic, Civic – Vécsei, Tokmac – Zubkov (Szánthó, 89.), Marin (Loncar, 52.), Mak (Boli, 64.) – Bassey. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov


A Ferencváros egyik legjobbja, a közönségkedvenc, albán válogatott Myrto Uzuni ezúttal a keretbe sem került, a csütörtöki, felcsúti rangadót még végigjátszó támadó a sajtóhírek szerint megegyezett a spanyol élvonalban 14. helyen álló Granadával – ha igazak az ulloi129.hu szurkolói portál értesülései, a Fradi jelentős haszonnal értékesítheti a másfél éve igazolt játékost.

Az első felvonásban a tulajdonosváltás előtt álló újpestiek jó iramú, nyílt sisakos játékot vívtak ellenfelükkel, a Ferencváros azonban hamar mezőnyfölényt harcolt ki. A vendégcsapat a szünetig annyi veszélyes helyzetet dolgozott (és aztán hagyott) ki, amellyel többgólos előnyt szerezhetett volna. Tíz perc után Tokmac átlövésénél és tíz perccel a félidő vége előtt Bassey ziccerénél a léc mentett, de Banai is többször védett, kétszer nagy bravúrral. Az Újpest kapura kevés veszélyt jelentett, csupán Croizet átlövései kecsegtettek némi reménnyel.

Korábban írtuk

A szünet után bátrabb támadójátékra váltott az Újpest, a hazaiak ekkor egyértelműen több veszélyt jelentettek a kapura, mint a vendégek, Dibuszt többször is tesztelték, a válogatott kapus különösen Croizet és Csongvai lövésénél védett nagyot. A hazaiak lendülete a második félidő közepére elfogyott, a 78. percben pedig vezetést szerzett a Ferencváros: Loncar lövése perdült fel a blokkolni szándékozó, nem sokkal korábban csereként beállt Kuusk lábán, a labda Banai felett jutott az újpesti kapuba. A hátralévő időben az Újpest már nem tudott kellő erőt kifejteni az egyenlítés érdekében, a vendégek rutinosan őrizték előnyüket.

Milos Kruscic ezzel a hazai vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján, míg ferencvárosi kollégája, Sztanyiszlav Csercseszov a premieren, a Puskás Akadémiától elszenvedett vereséget követően először nyert új csapatával.

Tovább tart az Újpest nyeretlenségi szériája a Ferencvárossal szemben, a lilák sorozatban 18. meccsen nem tudták legyőzni a zöldeket, azóta öt döntetlen mellett 13. alkalommal maradtak alul. Az FTC a legutóbbi kilenc találkozón legyőzte ellenlábasát, ezeken hetedszer gólt sem kapott.


Az éllovas Ferencvároshoz hasonlóan a Puskás Akadémia is rangadót nyert vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, így maradt az egy pont különbség a két együttes között: a felcsútiak a Fehérvárt győzték le ugyancsak 1-0-ra.

A nap harmadik mérkőzésén döntetlenre végzett egymással a Mezőkövesd és az utolsó helyre szorult MTK.

Eredmények:
Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 1-0
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 1-1
Újpest FC-Ferencváros 0-1

szombaton játszották:
Paksi FC-ZTE FC 3-2
Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 0-0
Budapest Honvéd-Gyirmót FC Győr 0-1

Forrás: MLSZ