Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf
A portugál Bruno Fernandes (b) gólt lõ a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójának Törökország-Portugália mérkõzésén a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 22-én
Hirdetés

Cristiano Ronaldo hatodik kontinenstornáján, a 27. Eb-meccsét játszotta ezzel tovább javította rekordját, Pepe pedig – aki az első fordulóban „vette el” a legidősebb játékos címet Király Gábortól – 41 évesen és 117 naposan lépett pályára.

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a portugálok, akik a csehek elleni nyitómérkőzésüknél lényegesen nagyobb elánnal futballoztak, ugyanakkor tiszta helyzetekig az első húsz percben nem jutottak el. Az első igazán szépen végigjátszott portugál akció aztán góllal zárult a játékrész közepén, néhány perccel később pedig egy egészen szürreális öngóllal megduplázódott a portugálok előnye.

Az első félidőben a török csapat sem volt teljesen veszélytelen, gólt azonban nem tudott szerezni.

A fordulás után a törökök igyekeztek több kockázatot vállalva futballozni, de a rivális gyorsan megbüntette ezt és egy labdaszerzés után a harmadik gólját is megszerezte. A mérkőzés érdemi részét ezzel Roberto Martinez csapata gyakorlatilag lezárta. A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak még lehetőségek, de újabb találat nem esett.

Korábban írtuk