Fotó: MTI/AP/LaPresse/Marco Alpozzi
Myrto Uzuni, a Ferencváros játékosa gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának negyedik fordulójában játszott Juventus-Ferencváros mérkőzésen a torinói Allianz Stadionban
Hirdetés

A végig bátran futballozó Ferencváros Myrto Uzuni találatával szerzett vezetést a 19. percben, így a magyar csapat eddig minden BL-csoportmérkőzésén legalább egyszer eredményes volt. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a 35. percben egyenlített, a hazaiak győztes gólját pedig a csereként beálló Alvaro Morata fejelte a 92. percben.

Az FTC egyelőre rosszabb gólkülönbsége miatt a Dinamo Kijev mögött maradt a G csoportban, melyből az olaszok mellett szintén nyolcaddöntőbe jutott a továbbra is százszázalékosan élen álló FC Barcelona.

Jövő szerdán, az ötödik fordulóban a magyar bajnokcsapat a katalán együttest fogadja a Puskás Arénában.


Bajnokok Ligája, csoportkör, G csoport, 4. forduló:
Juventus (olasz)-Ferencváros 2-1 (1-1)
Torino, Allianz Stadion, zárt kapus, v.: Daniel Siebert (német)
gólszerzők: Ronaldo (35.), Morata (92.), illetve Uzuni (19.)

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Danilo, De Ligt, Sandro – McKennie (Kulusevski, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Morata, 62.), Ronaldo
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 75.), Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér (Laidouni, 75.), Somalia – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Tokmac Nguen (Boli, 70.)

A magyar csapat kezdte a találkozót, és már tíz másodperc után lövőhelyzetbe is került, de Tokmac kísérletét Szczesny könnyedén fogta. A gyors Fradi-próbálkozás után a Juventus igyekezett kezdeményezni – a nyolcadik percben McKennie tekerte középre a labdát, Ronaldo már emelkedett volna, de Frimpong szorításában nem tudott kellően elrugaszkodni.

A 15. percben a Juventus is helyzetbe került: egy szép, baloldali összjáték után Cuadrado estében lőtt, de Dibusz hatalmas bravúrral hárított.

Négy perccel később megszerezte a vezetést az FTC: Tokmac kapott remek labdát, aki a védőjét lerázva jobbról centerezett, a Danilón megpattanó beadást Myrto Uzuni a hazai kapuba juttatta (0-1)!

A torinóiak a kapott gól után magasabb fokozatra kapcsoltak, beszorították a zöld-fehéreket, akik viszont rendre jól helyezkedtek. A 26. percben sikerült kiszabadulni a nyomásból, Zubkov azonnal a kapu felé fordult, majd a tizenhatos előteréből lőtt is, ám az elforduló De Ligt blokkolni tudott. Pillanatokkal később ismét Dibusz kapuja előtt zajlott a játék, de a hazai támadók nem tudták feltörni a fegyelmezett, jól záró vendégvédelmet.

A hazai nyomásra a Fradi villámgyors kontratámadásokkal válaszolt: fél óra játék után Lovrencsics tanári módon ugratta ki Zubkovot, aki észrevette a középen érkező Tokmacot, de a védőknek sikerült közbeszúrniuk. Másodpercekkel később Dvali passzkísérletét kapcsolta le Cuadrado, a kolumbiai pedig pont úgy nyúlt bele a labdába, hogy az jó volt Dybalának, aki kiugratta Ronaldót, a portugál azonban lesen volt.

A 34. percben ismét az ötszörös aranylabdás volt főszerepben: 24 méterről ballal lőtt a Fradi kapujába, Dibusz nem érte el a labdát (1-1).

A zöld-fehéreket nem fogta vissza a torinóiak egyenlítő gólja és a középkezdés után szinte azonnal ott voltak a hazai kapu előtt, de Zubkov lövésébe egy védő ért bele, míg Heister óriási bombáját Szczesnynek kellett a kapu fölé ütnie. A félidő végéhez közeledve a Juventus ismét beszorította a ferencvárosiakat a kapujuk elé, de a Blazic-Frimpong-Dvali belsővédő-hármas nagyszerűen állta a sarat a világsztárokkal teletűzdelt olaszok ellen, így 1-1-gyel mehettek pihenőre a csapatok.

Ahogy az várható volt, a Juventus a szünet után szinte azonnal nekiesett a zöld-fehéreknek, minél előbb szerették volna megszerezni a vezetést, de továbbra sem találtak rést a ferencvárosi védőfalon. A 60. percben Bernardeschi vette célba Dibusz kapuját, de csak a kapufát találta el. Andrea Pirlo változtatott először, ráadásul rögtön hármat is cserélt: Dybalát Morata, Bernardeschit Chiesa, McKennie-t Kulusevski váltotta.

A 69. percben a csereként beálló Morata ugratta ki Ronaldót, aki megpróbálta eltolni a labdát Dibusz mellett, ám a magyar válogatott kapus elképesztő bravúrt bemutatva megakadályozta a portugál kísérletét. Egy perccel később Szerhij Rebrov is változtatott: Tokmac és Zubkov hagyta el a pályát, helyükre Boli és Isael érkezett.

A Juventus folyamatosan nyomás alatt tartotta a magyar csapat védelmét, de a beívelt labdákat rendre sikerült eltakarítani. Rebrov a 75. percben ismét kettőt változatott: Lovrencsics helyett Botka, Sigér helyett Laidouni érkezett.

A 77. percben Morata indult a leshatárról, majd egyedül vitte a kapura a labdát, de éles szögből leadott ballábas próbálkozása a kapufán csattant. Percekkel később ismét a hazaiak veszélyeztettek: Chiesa beadását még sikerült kifejelni, ám pont Bentancur elé, aki lőtt is, de Dibusz érintésével fölé ment a labda. A Juventus ismét változtatott: Arthurt Ramsey, Bentancurt Rabiot váltotta.

A játékvezető a meccs végén négy percet hosszabbított, ezt pedig nem sikerült kihúzni: a 92. percben egy gyors támadás végén, egy jobb oldali beadást követően Morata fejelt szerencsével a kapuba, ezzel eldöntve a találkozót és a három pont sorsát (2-1).

Nem mondhatni, hogy a Juve érdemtelenül szerzett három pontot, de a Fradi játékát látva a döntetlen is igazságos lett volna – magyar szemszögből sokkal igazságosabb –, hiszen a Rebrov-csapat nagyon szervezetten védekezett és veszélyes kontrákat vezetett. Erre a teljesítményre mindenestre büszkék lehetnek az Üllői úton.


A csoport másik meccsén:
Dinamo Kijev (ukrán)-FC Barcelona (spanyol) 0-4 (0-0)

1. FC Barcelona 12 pont – már továbbjutott
2. Juventus 9 p. – már továbbjutott
3. Dinamo Kijev 1 p.
4. Ferencváros 1 p.

Korábban írtuk