Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Lipcse, 2022. szeptember 23. Magyar játékosok ünnepelnek Szalai Ádám gólja után a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Hirdetés

A Bild a közelgő katari világbajnokságra is utalva azt írta: a csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett…

„Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így ebben a versenyben biztosan nem jut be a legjobb négy közé. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt. Hansi, így nem fog működni!” – fogalmazott az újság.

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából.

„A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni” – írta a lap.

Korábban írtuk

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt Flick első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát.

„Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek” – így a lap.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes.

„A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját” – emelte ki az újság.