Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A sportvezető az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, bár kedden este még csalódottak voltak, hogy a svájci Young Boysszal szemben nem sikerült kiharcolniuk a Bajnokok Ligája-főtáblás szereplést, mégis „nagy fegyvertény”, hogy egymás után harmadszor vannak ott a BL vagy az Európa-liga csoportkörében.

– A mostani lebonyolítás az oda-visszavágós párharcokkal komolyabb terhelést jelentett, ráadásul míg az egymérkőzéses összecsapásokon a szerencsefaktor jobban dominált, ezúttal ez most nem volt elmondható – nyilatkozta Orosz Pál, aki hozzátette, a két meccs alapján a Young Boys megérdemelten jutott tovább, a Ferencvárosnál pedig új célokat tűznek ki maguk elé az El-szerepléssel kapcsolatban.

– Az elmúlt három évben rutint szereztünk, hiszen nekünk mindig az első selejtezőkörből kellett indulnunk, és komoly csapatokat kellett legyőznünk, így természetesen jövőre is csak az lehet majd a cél, hogy újra csoportkörben játszhassunk, mert lassan már az lenne a szenzáció, ha nem kerülnénk be a BL-ben vagy az El-ben a főtáblára – mondta a vezérigazgató, aki külön kitért a szurkolókra, akik szerinte nagyon sokat tudnak hozzátenni az együttes sikeres szerepléséhez.

Fotó: demokrata.hu
Élőkép a Ferencváros–Young Boys-meccs elején

Orosz Pál úgy gondolja, a klubnak „kifejezetten jó a kapcsolata” a drukkerekkel, akik az FTC-t mindig is imádták, manapság pedig európai szinten már nemcsak hírhedtek, hanem híresek is.

Az új játékosok szerződtetésekor a sportvezető szerint előnyt jelent, hogy az elmúlt három év európai szereplése nyomán a Ferencváros „másik polcra került”, a zöld-fehéreknél játszó futballisták számára ugyanis kiemelt jelentőségű, hogy a csapat szerepel-e rendszeresen valamelyik kontinentális kupasorozat csoportkörében.

Korábban írtuk

– Jelenleg a keretben minden posztra legalább két hasonló képességű játékos van, de a szakmai stáb folyamatosan figyeli az átigazolási piacot, a futballistákat és a lehetőségeket – jelentette ki Orosz Pál.

A vezérigazgató szerint az Európa-liga csoportköréből nagyobb esély van továbbjutni, mint a BL főtáblájáról, de ezt a sorsolás nagyban meghatározza. Elmondta, vannak olyan együttesek a lehetséges riválisok között, amelyeket szeretnének elkerülni, ugyanakkor a topcsapatok közönségcsalogatók lehetnek.

– Sportszakmai szempontból szeretnénk a maximumot kihozni az Európa-liga csoportköréből, de hogy ez reálisan mi lehet, azt befolyásolni fogja a pénteki sorsolás is – nyilatkozta a vezérigazgató.

Fotó: demokrata.hu

A Ferencváros a múlt héten 3-2-re kapott ki a Young Boys vendégeként, majd kedden este a svájciak a Groupama Arénában is ugyanilyen arányban győztek, így 6-4-es összesítéssel jutottak a BL-főtáblára.


Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája, rájátszás, 2. mérkőzés
FTC–Young Boys 2-3 (2-1)
Groupama Aréna, 20.677 néző
Gól: Wingo (18.), R. Mmaee (27.) illetve Zesiger (5.), Fassnacht (56.), Mambimbi (93.)
Piros lap: Laidouni (64.)

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Zachariassen (Loncar, 76.), Laidouni, Somália (Mak, 86.), Uzuni – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Young Boys: von Ballmoos – Maceiras, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 63.), Martins, Ngamaleu – Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.) Vezetőedző: David Wagner

Továbbjutott: 6-4-es összesítéssel a Young Boys.