Hirdetés

Három évvel ezelőtt, 2019. november 15-én adtuk át a vadonatúj Puskás Arénát. Azoknak, akiknek épült: a magyar embereknek – olvasható Fürjes Balázs bejegyzésében. „Szándékosan hajaz a Népstadionra, a nézőtér szerkesztése és a tető biztosítja a pályához való közelséget, a szuper rálátást és a valódi katlanhangulatot” – írta.

„A Puskás több, mint stadion! Egy igazi 21. századi rendezvényközpont született, a nagy meccsek mellet koncerteknek, konferenciáknak, fesztiváloknak is otthont adhat az Aréna”

– fogalmazott az államtitkár.

Fürjes Balázs bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, a Puskás Aréna 100 százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, és magyarok építették; a tervezés, bontás, építkezés és a kapcsolódó gyártási munkálatok tizenötezer magyar embernek adtak munkát, tizenötezer magyar család megélhetését segítették. „Ráadásul az építkezés nemzetközi összehasonlításban is átlagos költségen, reális áron valósult meg” – tette hozzá.

„Megtiszteltetés, hogy kormánybiztosként egy profi csapat élén irányíthattam a Puskás felépítését. Skardelli György Kossuth-díjas építész és kollégái munkája sok hazai és nemzetközi elismerést nyert el. A belső közönségtájékoztató vizuális jelrendszere (a Graphasel Design Studio alkotása) pedig elnyerte a nemzetközi kreatívszakma Oscarját, a Red Dotot” – írta.

„Persze a legnagyobb és legfontosabb elismerés mindig a szurkolóké, a magyar embereké. A Puskás náluk is jelesre vizsgázott, köszönjük a támogatást! Hajrá, magyarok!”

– zárta bejegyzését Fürjes Balázs.

Korábban írtuk