Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

A vezetést a Kristoffer Zachariassen szerezte meg a 16. percben, a győzelmet a hajrában Franck Boli duplája biztosította be.

A sorozatban negyedszer bajnok FTC hat év után tudott ismét duplázni a hazai sorozatokban, a 24. alkalommal elhódított trófea mellett pedig a győzelemért járó 100 millió forintnak is örülhetett.

Az először döntős Paks 50 millióval vigasztalódhatott, ugyanakkor a vereségével eldőlt, hogy nem jutott európai kupaporondra, mert így – a Puskás Akadémia és a Kisvárda mellett – a MOL Fehérvár FC szerepelhet majd a Konferencia-liga selejtezőjében.

A mérkőzést közel 40 ezer szurkoló tekintette meg, ennyien 1955 óta nem voltak a kupadöntőn.


Fotó: Fradi.hu

MOL Magyar Kupa, döntő:
Ferencváros-Paksi FC 3-0 (1-0)
Puskás Aréna, 38 979 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Zachariassen (16.), Boli (83., 86.)

Ferencváros: Dibusz – Blazic, S. Mmaee, Botka (Vécsei, 81.) – Esiti, Laidouni – Auzqui (Wingo, 76.), Zachariassen, Pászka (Civic, 76.) – Boli, Marquinhos (Loncar, 59.)

Paks: Nagy G. – Szélpál, Lenzsér, Szabó J. (Osváth, 85.) – Windecker, Balogh B. (Sajbán, a szünetben) – Kovács N. (Nagy R., 80.), Haraszti (Böde, 66.), Szabó B. (Tamás O., 66.), Medgyes – Ádám

16. perc: Laidouni indította Zachariassent, aki Marquinhoshoz passzolt, majd a visszakapott labdát tíz méterről a paksi kapus lába között rúgta a hálóba (1-0).

83. perc: Loncar passza után Boli becsapta a védőjét, majd közelről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

86. perc: Wingo indította Bolit, aki aztán 16 méterről a bal felső sarokba lőtt (3-0).

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A meccs a pirotechnika füstje miatt kis csúszással kezdődött, ez viszont cseppet sem zavarta meg a csapatokat, mindkét fél lendületesen vetette magát a küzdelembe. Az első gólt bő negyedóra után a fővárosiak szerezték, de ez sem szegte kedvét a paksiaknak, akik labdaszerzés esetén ugyanúgy bátran megindultak előre. Az idő múlásával viszont veszélyesebbé vált az immár sorozatban negyedszer bajnok FTC, amely csak azért nem tudta megduplázni az előnyét, mert Nagy kétszer is nagy bravúrral hárított, egy ízben – Auzqui távoli bombájánál – pedig a keresztléc segítette ki.

A szünet után a játék képe nem változott, a Ferencváros irányított, Nagynak ismét védenie kellett, ám ezt követően inkább meddő volt az esélyesebb fővárosi csapat fölénye, mert a befejezések rendre pontatlanok voltak. A Paks az utolsó húsz percben kezdett nagyobb kockázatot vállalni az egyenlítés reményében – a Fradi-tábor által is éltetett Böde is beállt –, ez pedig azonnal veszélyesebbé tette a vendégek játékát, volt is lehetőségük, azonban elpuskázták. A hajrában viszont a Ferencváros csatára, Boli kétszer sem hibázott, így a Ferencváros végül megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott.

Korábban írtuk