Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án. MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Liu Shaoang Pekingben a valaha volt legeredményesebb magyar téli olimpikon lett, immár két arany- és két bronzérmet szerzett karrierje során. Pedig sokáig kétséges volt az is, hogy eljut-e a kínai fővárosba, hiszen koronavírus-fertőzése miatt nem tudott a tervezett időpontban elutazni. Shaoang itthon, az orvosi vizsgálatok után tudta folytatni az edzéseket, ráadásul nem egyedül.

Nagyon hálás vagyok azoknak a csapattársaknak, akik ilyen nagy áldozatot hoztak értem, hiszen megvolt a kockázata, hogy ők is elkapják a vírust.

Bár a testvérek folyamatosan segítik és bátorítják egymást, a pozitív PCR-teszt után Liu Shaolin Sándor is tehetetlenül várta, öccse a csapat után tud-e repülni Pekingbe. 

– Mikor megtudtam a hírt a pozitív eredményről, biztos voltam benne, hogy Ádó rengeteg üzenetet kap, nem akartam nagyon zaklatni, de egyértelműen jeleztem, hogy számíthat rám bármiben. Az azért látszott rajta, hogy amikor megérkezett az olimpiai faluba, nagy kő esett le a szívéről – fogalmazott Liu Shaolin Sándor.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk