Fotó: MTI/Czagány Balázs
Hirdetés

Csütörtökön hivatalossá vált, amit már egy ideje sejteni lehetett: hét esztendő után távozik a Ferencvárosból Böde Dániel. A csatár a labdarúgócsapat harmincadik bajnoki címének ünneplésekor azt nyilatkozta a televíziónak: „ha a szívemre hallgatok, maradok, ha az eszemre, akkor elmegyek.”

– Még játszani akarok, de nem negyedórákat. A kevesebb lehetőség nekem kevés. Többet érzek még magamban. Szerintem két-három évet képes leszek még első osztályú szinten teljesíteni a Paksban – indokolta most döntését a Fradi Médiának, hozzátéve, nagyon megható volt, amikor a Fradi-fiesztán azt skandálták a szurkolók, maradjon még. –Borsódzott a hátam. A világ legjobb szurkolótábora éltetett percekig. Egyébként is elképesztően sokat köszönhetek, köszönök a szurkolóknak. De meg kell érteniük, harminckét esztendős vagyok, azt érzem, duzzadok az erőtől, játszani akarok kilencven perceket.

Az interjúban úgy fogalmazott, csodálatos éveket töltött a klubnál, és elárulta, hálás a Fradi nagyvonalúságáért, hogy bár élő szerződése volt, ingyen engedték el Paksra. Hiszen mint mondta, „Paksról jöttem 2012-ben, Paksra megyek vissza 2019-ben. Nekem csak két csapat számít, számított mindig, a Paks és a Fradi”.

Fotó: Fradi.hu

Böde Dániel hét év alatt kereken kétszáz bajnoki mérkőzést játszott az FTC-ben, ezeken 89 gólt szerzett. A Ferencváros színeiben kétszer nyert bajnoki címet, háromszor hódította el a Magyar Kupát, a 2015-2016-os idényben az élvonal gólkirálya volt. 

A Fradi Média egy hosszú összefoglaló írással és ezzel a videóval búcsúzott a közönségkedvenc csapatkapitánytól: