Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Hirdetés

A címvédő magyar versenyző pénteken kezdte szereplését, a viadal honlapja szerint pedig kimagaslóan a legjobb programot nyújtotta 32,39 hibapontjával, amellyel több mint öt hibaponttal előzi meg az ausztrál Tor van den Bergét, aki másodikként várja a folytatást. Az öt pontozó közül négy Hölle programját értékelte a legjobbnak. A harmadik német Lars Schwitte hátránya tíz hibapontnál is több. Hölle két éve is tetemes előnyre tett szert a nyitószámban, akkor úgy vezetett közel hét hibaponttal, hogy az akkori teljesítménye három hibaponttal elmaradt a mostanitól.

A pénteki 41 hajtó közül a szintén csapattag Osztertág Kristóf 12. lett, míg a csak egyéniben érdekelt, a vb-ken háromszoros ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly a 29. pozícióban zárta a díjhajtást.

A szereplését csütörtökön megkezdő másik három magyar közül a csapatban is érintett ifj. Dobrovitz József a másodikról a 11. helyre esett vissza, hátránya – Osztertághoz hasonlóan – 16 hibapont felett van Hölléhez képest. A két újoncnál, Tóth Andreánál és Szabó Rolandnál sokan jobbnak bizonyultak a pénteki indulók közül is, így előbbi 52., utóbbi 80. a 82 fős mezőnyben.

A csapatversenyben fölényesen vezet a magyar trió, elsősorban Hölle fantasztikus díjhajtásának köszönhetően. Az együttesek legrosszabb eredménye mindig kiesik, így a magyarok előnye több mint öt hibapont a németekkel szemben.

Szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a vb.