Hirdetés

Mint ismert, a 32-szeres bajnok labdarúgócsapatra idén ősszel is nemzetközi összecsapások várnak, 2019-hez hasonlóan az Európa Ligában, és már az is kiderült, hogy a budapesti zöld-fehérek a német Leverkusen, a skót Celtic és a spanyol Real Betis csapataival kerültek egy csoportba. Érdekesség, hogy a Leverkusen mellé három zöld-fehér egylet került a négyesbe.

A Fradi tehát zsinórban harmadszor fogja bejárni Európát – tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt –, és ezzel teljesítményével a térség meghatározó, kiemelt csapatává vált. Ha megvizsgáljuk ugyanis, hogy a régió mely klubjai mondhatják el magukról, hogy az elmúlt három évben valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe jutottak, akkor a zöld-fehéreken túl mindösszesen hét ilyen csapat van.

Ezek közül talán a legerősebb Ausztria elsőszámú csapata, a Red Bull Salzburg – Szoboszlai Dominik volt klubja –, amely az elmúlt években a Bajnokok Ligájába jutott, ahogyan idén is, azonban fontos kiemelni, hogy a salzburgiaknak 2019-ben nem kellett selejtezniük a főtábláért, de tavaly és idén is csak a rájátszásban kapcsolódtak be.

A Fradi mellett ebben a szűk, régiós elitben még olyan klubokat találunk, mint a Slavia Praha, a Dinamo Kijev, a Sahtar Donyeck vagy a Crvena zvezda.

További részletek a Fradi.hu-n olvashatók.

A címvédő Ferencváros egyébként szombat este nagyon magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a vendég Debrecen együttese felett a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában. A négy gól mellett a Fradi több nagy helyzetet és egy büntetőt is kihagyott, vagyis nagyobb különbséggel is legyőzhette volna Dzsudzsákékat.

Korábban írtuk

– Nem volt egyszerű dolgunk. Sok helyzetünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, azonban sajnos túl könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek a meccs elején – mondta a mérkőzés után Peter Stöger vezetőedző. – A csapat munkájával elégedett vagyok, a végére kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Túl sok helyzet maradt ki, lőhettünk volna több gólt – mondta az osztrák tréner.

Stöger hozzátette: a kihagyott helyzetek miatt abszolút nem bosszús, hiszen a legfontosabb, hogy kidolgozzák a lehetőségeket.

– Csak a saját dolgunkat könnyíti meg, ha minél többet értékesítünk is a helyzetek közül. Ez ráadásul az edző egészségének is jobbat tesz – mondta mosolyogva. – Amivel nem vagyok megelégedve a meccs kapcsán, az a tizenhatoson belüli védekezésünk. Túl könnyű labdákat engedünk az ellenfélnek, illetve a pontrúgások elleni védekezésünk sem az, amit én elvárok, sőt, az egy az egy elleni védekezésben is jobb teljesítményt szeretnék látni. Tisztában vagyunk a hiányosságokkal, dolgozunk rajtuk.