Hirdetés

„Tragikus módon ez újabb példája lesz annak, hogy a rendszer ellenük dolgozik csak azért, mert nőnek születtek” – tette hozzá Pivonka atya. – „Női sportolóink ennél jobbat érdemelnek”.

Pivonka atya említést tett az egyetem egyik hallgatójáról, Alisonról, aki „az egyik legjobb, legkeményebb, legharcosabb sportoló, akivel valaha találkozott”, és azt írta, „megszakad a szíve” érte, mert tudja, hogy a fiatal sportolónőnek egy nap talán biológiai férfi sportolókkal szemben kell majd versenyeznie.

„A biológia alapja, hogy a férfiak és a nők teste különbözik” – írta Pivonka atya, aki szóba hozta a Pennsylvaniai Egyetem (UPenn) úszóját, Lia Thomast is, megjegyezve, hogy a sportoló korábban három éven át az intézmény fiúcsapatában versenyzett, mielőtt átlépett volna a lányokhoz.

Korábban írtuk

„Az NCAA (National Collegiate Athletic Association; Országos Egyetemi Atlétikai Szövetség) által előírt tesztoszteron-szuppressziós kezelés ellenére Lia könnyedén nyert meg számos versenyt, és mindeközben több rekordot is felállított” – írta a katolikus atya, aki hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy külön szakosztályok létezzenek, mivel „lehetőséget adnak a nőknek, hogy kemény munkájukat és sikereiket más nőkkel mérjék össze, egyenlő feltételek mellett”.

(forrás)