Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Schäfer András (b) az elsõ gólt szerzi a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkõzésen a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. A magyar csapat 2-1-re nyert
Hirdetés

A magyar válogatott a vb-résztvevő Anglia, a pótselejtezős Lengyelország, valamint Albánia mögött a negyedik helyen végzett az I csoportban, amelyben Andorrát és San Marinót előzte meg.


Vb-selejtező, I csoport, 10. (utolsó) forduló:
Lengyelország-Magyarország 1-2 (0-1)
Varsó, Nemzeti Stadion, 56 197 néző, v.: Tiago Martins (portugál)
gólszerzők: Swiderski (61.), illetve Schäfer (37.), Gazdag (80.)

Lengyelország: Wojciech Szczesny – Tomasz Kedziora, Pawel Dawidowicz, Jan Bednarek, Tymoteusz Puchacz (Przemyslaw Placheta, 83.) – Matty Cash (Kamil Jozwiak, a szünetben), Mateusz Klich, Karol Linetty (Przemyslaw Frankowski, 65.), Jakub Moder (Piotr Zielinski, a szünetben) – Krzysztof Piatek (Arkadiusz Milik, 65.), Karol Swiderski
Magyarország: Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila – Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám (Vécsei Bálint, 90.), Nagy Zsolt – Varga Kevin (Gazdag Dániel, 58.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás, 72.) – Szalai Ádám (Hahn János, 89.)

37. perc: Nagy Zsolt ívelt be az ötösre egy szabadrúgást, Puchacz saját kapuja felé csúsztatott, Schäfer András pedig közvetlen közelről, Szczesny lábai között a kapuba fejelt (0-1).
61. perc: egy jobb oldali szögletet középen Bednarek fejelt volna kapura, Szalai Attila karjáról felpördült a labda, Swiderski pedig hat méterről a kapu jobb oldalába bólintott (1-1).
80. perc: Kiss Tamás kapott remek kiugratást a leshatáron a jobb oldalon, tökéletesen játszott vissza a második hullámban érkező Gazdag Dániel elé, akinek bőven volt ideje, így felnézett, majd nagy erővel a rövid felsőbe lőtt (1-2).

Korábban írtuk

Felemelő percek vezették fel az összecsapást, a telt házas varsói Nemzeti Stadion közönsége végig tapsolt a magyar himnusz közben, majd a lengyel alatt piros és fehér kartonlapok segítségével beborította a nézőteret. Mindeközben kiderült, hogy a pihenőt kapó Robert Lewandowski, a hazaiak legnagyobb sztárja végül a csapattal maradt, és a kispadról szorított társaiért.

Az első hazai helyzetre bő tíz percet kellett várni, és a folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, a magyar támadók nem tudták megtartani a labdát. A lengyel mezőnyfölény ellenére a 37. percben egy pontrúgás után, hatalmas hazai védelmi hibát kihasználva Schäfer András fejesével megszerezte a vezetést a magyar válogatott. A lengyelek a szünet előtt egyenlíthettek volna, de Dibusz Dénes résen volt.

Hangulat a szünetben: zúgott a Polska, Węgry – Lengyelországot és Magyaroszágot éltették a hazai drukkerek


A második félidő két veszélyes magyar kontrával indult, Marco Rossi együttesének a játéka látványosan feljavult, mégis a lengyelek örülhettek, miután szintén egy pontrúgást követően egyenlítettek. Bár ezután a hazaiak ismét fölényben voltak, a várt lengyel rohamok elmaradtak, sőt tíz perccel a befejezés előtt újra vezetést szerzett a magyar csapat, két cserejátékos, Kiss Tamás és Gazdag Dániel hozták össze a látványos magyar gólt.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A győztes magyar válogatott tagjai a Himnuszt éneklik, elöl Szalai Ádám a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország – Magyarország mérkőzés után a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. A magyar csapat 2-1-re nyert

Összességében bár a lengyelek kezdeményezőbbek voltak a kemény belépőkkel tarkított meccsen, a nagyot küzdő magyar csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot Varsóban.

A csoport végeredménye:

1. ANGLIA 26 pont
2. Lengyelország 20
3. Albánia 18
4. Magyarország 17
5. Andorra 6
6. San Marino 0