Olimpiai melegítőjét bocsátotta árverésre Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó.

A sportoló csütörtöki, pécsi sajtótájékoztatóján elmondta, az online jótékonysági liciten befolyt legmagasabb összeg a Vaskó család támogatását célozza. A Vaskó család decsi családi háza 2017 tavaszán égett porig. Tamás a sport által ismerte meg őket még a szerencsétlenség előtt, ugyanis a családfővel mindketten egy dzsúdóversenyen szurkoltak saját családtagjaiknak. Itt beszélgettek először. Az olimpiai úszó csak pár nappal később tudta meg, hogy épp az a család veszítette el szinte mindenét a tűzben, amelyikkel testvére versenyén a motivációról és kitartásról beszélgetett. Ekkor döntötte el, hogy segíteni szeretne rajtuk.

Kenderesi Tamás 2016-os riói olimpiai, „Hungary” feliratú, zöld színű tréningruhájára a www.kenderesitamas.hu weboldalon, regisztrációt követően lehet licitálni. Tamás a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „Ezúton is kérek mindenkit, hogy aki kicsit is szeret engem és módja van rá, támogassa a családot akár így, akár más módon. Bízom benne, hogy az egész országból érkeznek majd felajánlások a június 13-ig tartó aukcióra.”

Az aukció 2017.05.25. napján 13:00 órakor kezdődött és 2017.06.13. napján 13:00 óráig tart. A licit tárgyát, tehát a szabadidőruhát a teljes időtartam alatt Pécsett, a Nana Bistro & Bar-ban lehet megtekinteni.