Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

Az OTP Bank Ligában jelenleg is listavezető FTC a honlapján kiemelte: a válogatott szélső 225 alkalommal lépett pályára az együttesben, 75-ször volt eredményes és három bajnoki aranyéremmel hagyja el őket, illetve emellett háromszor nyert velük Magyar Kupát és kétszer Szuperkupát.

A 2009-es, egyiptomi U20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmet szerző korosztályos nemzeti csapat tagja 2015 elején, Győrből került a Ferencvároshoz, de a Goldball és az MTK neveltjének akkor már volt olaszországi légióstapasztalata is, miután korábban megfordult a Bresciánál és a Foggiánál.

Varga Roland 2014 májusában mutatkozott be a felnőtt nemzeti csapatban, amelyben 19 alkalommal jutott szóhoz, legutóbb 2019 novemberében. A 30 éves szélső a ferencvárosi kispadot 2018 nyarán elfoglaló Szerhij Rebrov vezetőedzőnél azonban már nem tudta stabilizálni a helyét a kezdőcsapatban. A most zajló idényben a Bajnokok Ligájában a selejtezősorozatban egyetlen meccsen csereként jutott szóhoz, a csoportkörre nem nevezték. A bajnokságban négy mérkőzésen összesen 140 percet játszott, mindössze egyszer volt kezdő.

„A Ferencvárossal begyűjtött számtalan trófeát, győztes gólt szerzett az Európa Ligában és megannyi remek megmozdulással, csellel, emberi gesztussal nyerte el szurkolóink szimpátiáját. Emlékezetes volt, amikor egy derbigyőzelem után odaadta a mezt az érte rajongó fiataloknak, de rendkívül közvetlen volt drukkereinkkel a számtalan dedikálás során is, részt vett több Fradi Suli-programon, kirekesztés ellenes kampányban, ahol mind-mind bizonyította, hogy nemcsak a pályán, de a pályán kívül is lehet rá számítani. Egy labdarúgót pedig ez tesz igazi példaképpé.”

fradi.hu

„Elmondhatatlanul hálás vagyok azért a 6 évért, amit a Ferencvárosban tölthettem. Köszönöm a vezetőségnek a bizalmat és a rengeteg támogatást, a stábtagoknak a mindennapi kemény munkát, a csapattársaknak pedig a sok közös élményt, sikert és életre szóló barátságokat! Nem utolsó sorban óriási köszönettel tartozom a Tábornak, akiktől rengeteg szeretetet és támogatást kaptam még a nehezebb időszakokban is! Nélkületek semmi nem lett volna ugyanolyan, a szívem egy részét örökre a Fradiban hagyom!”

Varga Roland, Instagram

A Ferencváros új labdarúgói közül a 25 éves, korosztályos válogatott szélső, Gera Dániel az MTK alapembere, az őszi szezon második részében a csapat kapitánya is volt, a bajnoki idényben 13 mérkőzésen négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott. A 23 éves, szintén korosztályos válogatott középpályás, Katona Máté a szezon elején az első négy fordulóban kezdőként végigjátszotta a találkozókat, utána viszont sérülése miatt nem volt kerettag.

Korábban írtuk