Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A szombathelyi születésű és nevelésű 28 éves csatár 2010-től csaknem tíz éven át Ausztriában futballozott, majd a Gyirmót FC, tavaly nyáron pedig a Paks futballistája lett. Az előző idényben 26 találattal lett gólkirály az élvonalban, majd a RangAdó gálán megkapta a szezon legjobb játékosának járó díjat is.

Varga eddig egyszer szerepelt a magyar válogatottban, ahogyan a középpályás Baráth Péter is, akit az FTC most végleg megszerzett a Debrecentől. A 21 éves futballista február közepe óta kölcsönjátékosként nyolc mérkőzésen lépett pályára a Fradiban.

Varga Barnabás menedzsere, Paunoch Péter az M1 aktuális csatornán elmondta, jónéhány érdeklődő volt külföldről is – például az arab világból, Ázsiából, illetve a francia Metz részéről –, és több mint tíz csapat képviselője nézte meg személyesen is a csatárt az elmúlt hónapokban.

„Voltak, akik konkrét ajánlatot tettek, de nem feltétlenül az anyagi szempontok voltak a leglényegesebbek. Az FTC a tavaszi szezon közepén jelezte először az érdeklődését, és szakmailag, illetve anyagilag is nagyon korrekt ajánlatot tett” – nyilatkozta.

Korábban írtuk

Paunoch hozzátette, a legjobb és legnépszerűbb magyar csapatról van szó, amelynek van esélye a Bajnokok Ligájában szerepelni, ráadásul Varga a válogatott szempontjából jobban szem előtt van, mintha egy másik földrészre igazolt volna.

A Ferencváros megvédte címét a női labdarúgó NB I-ben, mivel 3-0-ra nyert az ETO FC Győr otthonában a döntő második mérkőzésén, csütörtökön.

A meccs már az első félidőben eldőlt, ugyanis a tizedik percben a játékosedző Vágó Fanny, a 26. percben Fenyvesi Evelin, majd a 42. percben Csigi Eszter talált be – utóbbi büntetőből – a fővárosiak részéről.

A párharc hétfői, első mérkőzését házigazdaként 1-0-ra nyerte meg az FTC, amely hatodszor lett bajnok

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:

ETO FC Győr–Telekom-FTC 0-3 (0-3)

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Ferencváros javára.