Fotó: darena.hu
Hirdetés

Árkovics Petra, a szinkronúszók szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, mivel az úgynevezett highlight kűrben csak három csapat, közte a magyar vesz részt, így biztosan dobogón végez a válogatott, amire nem volt még példa Európa-bajnokságon. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nagy dolog, hogy az együttes erre a számra is be tudott gyakorolni egy kűrt.

Árkovics Petra megjegyezte, a párosok küzdelemiben abban bízik, hogy a középmezőnyben, a 15-16. hely környékén tudnak majd végezni a magyarok, a csapatversenyekben pedig a 2019-es, kvangdzsui pontszámaikról szeretnének elmozdulni.

Hozzátette, Európa-bajnokságon 2014 óta nem vettek részt a magyar szinkronúszók, így várhatóan mindenkinek hatalmas élmény lesz a hazai rendezésű kontinensviadal. Még úgy is – emelte ki -, hogy azt nézők nélkül rendezik.

A műugrók rendkívül fiatal összetételű csapattal vágnak neki az Európa-bajnokságnak, amelyen Ligárt Balázs szövetségi kapitány a tisztes helytállásban és esetlegesen egy-egy döntős szereplésben bízik.

Korábban írtuk

A szakember az MTI-nek elmondta, mivel a 2017-es, ugyancsak magyarországi világbajnokág után többen is befejezték pályafutásukat, új generációval kezdték meg a munkát. Miután közülük is hárman még mindig csak ifjúsági korúak, így számukra gyakorlatilag csak a tapasztalatszerzésről szól a mostani kontinensviadal, amely esetükben bizonyítási lehetőség.

Ligárt Balázs megjegyezte, óriási versenyhiánnyal küzdenek a sportolók, akikkel szemben az az elvárás, hogy egy átlagprogramot tudjanak lehetőleg hiba nélkül bemutatni, amely 5,5 és 6,5 között pontszámot jelenthet. Hozzátette, azt nem lehet tudni, hogy ez mire lehet elég, de ennek most nincs jelentősége.

A szakember szerint korára és tapasztalataira építve Bóta Botondnak jöhet össze esetleg egy döntős szereplés 1 és/vagy 3 méteren.