Fotó: MTI/Varga György
Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, a Fidesz frakcióvezetője, Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára, Horváth László (Fidesz-KDNP) polgármester, Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Gódorné Nagy Mariann olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes egykori válogatott kézilabdázó elhelyezik az idõkapszulát a kézilabda munkacsarnok alapkövének letételén Lentiben 2020. június 24-én
Hirdetés

A magyar kormány célul tűzte ki, hogy minden gyermek, megfelelő környezetben tudjon sportolni. Komoly hangsúlyt fektet arra, hogy színvonalas sportlétesítmények épüljenek, emellett az is fontos, hogy a szakemberekkel, a városi vezetők támogatásával megfelelő háttere legyen a sportágnak – emelte ki Szabó Tünde. 

Hozzátette: Lentiben mindig nagyon fontos volt az utánpótlásnevelés és az élsport támogatása. A Szlovénia, Horvátország és Ausztria szomszédságában lévő városban épülő csarnok lehetőséget ad arra, hogy a város a térség sportközpontjává váljon. 

Kitért arra is, hogy a munkacsarnok-fejlesztési program a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) támogatásával valósulhatott meg. A klubokban zajló munka, az eddigi eredmények és sikerek azt mutatják, a sportág jó irányba halad – jelezte az államtitkár. 

Korábban írtuk

Elismerését fejezte ki, hogy Gódorné Nagy Mariann, a Lenti csapat, a GONA SZKKE vezetője nyerte el a Kézisek kézise címet a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda Szövetség közös szavazási akciójában.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta: az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül, ebből kettő Zala megyében. Hozzátette: az MKSZ a sportesemények lebonyolítása, a nemzeti válogatott menedzselése mellett kiemelt feladatának tekinti, hogy „kedvet csináljon a sporthoz”, és ehhez megfelelő körülményeket biztosítson. Lentiben, az új arénában – mely a tervek szerint 2021 júliusában készül el – a gyermekek ideális környezetben kézilabdázhatnak, így minden adott lesz ahhoz, hogy a városban és a térségben mind több gyermek válassza a kézilabdát. Gódorné Nagy Mariann példája és az új aréna olyan lendületet adhat a környékbeli kézilabdaéletnek, amelyből a magyar kézilabda profitálhat – hangsúlyozta.

A csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára – jelentette ki Horváth László, Lenti polgármestere. Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban. A női felnőttcsapat többször nyert megyei bajnokságot, a magasabb osztályba való feljutásnak a megfelelő színvonalú, a szövetség előírásainak megfelelő pálya hiánya szabott határt. A kormányzati program keretében, az iskola melletti zöldterületen épülő, korszerű kézilabdacsarnok minden előírásnak megfelel majd. Az egyhektárnyi építési területet az önkormányzat térítésmentesen átadta az államnak, és vállalta a közművek kiépítését – jelezte.

Az 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben többek közt 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki kiszolgáló blokkokkal.

Fotó: MTI/Varga György
A SkandiVisual tervező iroda által közreadott látványterv a kézilabda munkacsarnokról az épület alapkövének letétele napján Lentiben 2020. június 24-én