Az Újpesti Torna Egylet szerdai sajtóközleményében az áll, hogy az együttes tagjait hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy az egyik játékos fertőzött. Azt írták, a Sportkórház (OSEI) PCR-teszteket végzett el a Megyeri úton, és a felnőtt keret harmadának, kilenc jégkorongozónak a tesztje lett pozitív. Hozzátették, második teszt most nem készülhetett, azt csak a hatósági karantén idejének lejárata után lehet elvégezni.

Hirdetés

Az UTE vezetése úgy döntött, hogy az U20-as csapat tagjainak szintén kéthetes karanténba kell vonulniuk.

„A következő két hétben ebben a két korosztályban teljesen leáll a jégkorongélet Újpesten. A szakosztály közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését, így a többi korcsoportban a hosszú hétvége után, hétfőn ismét elkezdődhetnek az edzések” – írta az UTE, amely vasárnap jelentette be, hogy az egyik felnőtt jégkorongozó koronavírustesztje pozitív eredménnyel zárult, ezért az újpesti jégpályát lezárták.

A kéthetes karantén miatt biztossá vált, hogy az újpestiek nem kezdhetik el az eddigi ütemtervnek megfelelően a szeptember elején rajtoló Erste Ligát.

Korábban írtuk