Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

A címvédő és éllovas Ferencváros magabiztosan, 4-0-ra nyert Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szerdai játéknapján.

Újpest-Ferencváros 0-4 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Isael (24.), Tallo (47. – öngól), Uzuni (76.), Vécsei (90.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Kastrati, 71.), Kutrumpisz, Baosic, Antonov (Katona, 89.) – Simon (Mucsányi, 62.), Csongvai, Mitrovic (Szakály P., 62.), Onovo, Stieber Z. (Beridze, 62.) – Tallo
Ferencváros: Dibusz – Wingo (Lovrencsics, 74.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 80.) – Haratin, Somália (Vécsei, 80.) – Isael (Boli, 74.), Tokmac Nguen, Uzuni – Baturina (Sigér, 64.)


A támadásban addig nem sokat mutató Ferencváros Isael révén a 24. percben szerezte meg a vezetést. A brazil játékos első lövését Banai védte, a felperdülő labda az Uzuni szorításában felugró Pauljevic fejéről a felső lécre, onnan Banai közreműködésével Isael elé pattant, aki másodszorra gólt szerzett.

A Ferencváros szerzett vezetést a derbin

Méretes kavarodás után csak utat talált a Ferencváros az Újpest kapujába. 🇭🇺⚽️Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/39Mykdf

Posted by M4 Sport on Wednesday, February 3, 2021

Tallo öngóljával kezdődött a második felvonás – az újpesti középcsatár Isael szöglete után, senkitől sem zavartatva csúsztatott saját kapujába.

Tallo öngólja a derbin

Tallo, az Újpest csatára védhetetlen gólt fejelt, csak a saját kapujába.Öngóllal növelte előnyét a Ferencváros a derbin.Élő közvetítés 👉👉👉 https://bit.ly/39Mykdf

Posted by M4 Sport on Wednesday, February 3, 2021

A 76. percben Uzuni biztosította be a vendégek sikerét: Boli éles szögből leadott lövését Banai középre ütötte, Uzuni érintésével Tokmac elé pattant a labda, akinek a lövése felperdült, végül Uzuni értékesítette a helyzetet.

A Fradi innentől végképp fölényben játszott a hitehagyott hazaiakkal szemben – a kegyelemdöfést Vécsei Bálint 18 méteres, megpattanó lövése jelentette, ezzel 0-4 lett a végeredmény.

A decemberben szerződtetett Michael Oenning vezetőedzővel továbbra sem gyűjtött pontot az Újpest, ráadásul három találkozón két szerzett góllal szemben tizenkettőt kapott. A lilák 2014 szeptembere óta nem tudják legyőzni otthon a Ferencvárost, amely azóta vendégként három döntetlen mellett negyedszer kerekedett föléjük. Az Újpest sorozatban hatodszor kapott ki a zöld-fehérektől, és egymást követő ötödik mérkőzésen maradt gólképtelen ellenük.

Az FTC a bajnoki idényben tizedik idegenbeli fellépésén három döntetlen mellett hetedszer győzött, előnye immár 13 pont a Fehérvár előtt.

Korábban írtuk

A 19. forduló szerdai eredményei:
Puskás Akadémia–Diósgyőr 2-0
Bp. Honvéd–Paks 1-1
Budafok–ZTE 3-1
Újpest–Ferencváros 0-4
kedden játszották:
Kisvárda–MTK Budapest 0-2
MOL Fehérvár-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0


A bajnokság állása:

Forrás: MLSZ.HU