Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A magyar bajnok már a 13. percben vezetést szerzett a Fehérvár ellen is betaláló, argentin Carlos Auzqui révén, a szünet előtt pedig Adama Traoré növelte az előnyt. A Csercseszov-legénység szintén Traoré révén rögtön a fordulás után is betalált, a végeredményt pedig egy távoli lövéssel a bosnyák Eldar Civic állította be a hosszabbításban.

A visszavágót egy hét múlva Dublinban rendezik. A párharc győztese a második számú európai kupasorozat, míg a vesztese a Konferencia-liga csoportkörében szerepelhet ősszel.

Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Shamrock Rovers (ír) 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 15 239 néző, v.: Glenn Nyberg (svéd)
gólszerzők: Auzqui (13.), Traoré (35., 48.), Civic (94.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, Knoester, Pászka (Civic, 84.) – Besic (Vécsei, 70.), Laidouni – Auzqui (Marquinhos, 63.), Tokmac Nguen, Traoré (Mercier, 84.) – R. Mmaee (Boli, 63.)

Shamrock Rovers: Mannus – Hoare, Cleary, Grace – Gannon (Farrugia, 60.), Watts (Ferizaj, 70.), O’Neill, Kavanagh (Byrne, 60.), Lyons – Gaffney (Towell, 60.), Greene (Tetteh, 79.)


A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően az első perctől magához ragadta a kezdeményezést. A vendég játékosok sebességben messze elmaradtak a hazaiaktól, akik ezt kihasználva vezették veszélyes támadásaikat. Nem kellett sokat várni az első magyar helyzetre, de Ryan Mmaee lövése a bal kapufán csattant. Tulajdonképpen csak idő kérdése volt, mikor érik góllá a ferencvárosi fölény, erre a 13. percben került sor. A vezetés megszerzése után valamelyest visszavett a tempóból a magyar bajnok, ennek nyomán fölénye megmaradt, de újabb helyzeteket nem tudott kidolgozni. Eleinte az ivószünet sem segített a hatalmas hőségben némileg csökkenő iramon, de a szünet előtti percekben ismét beszorult az ír csapat. Előbb Ryan Mmaee nagyszerű cselsorozat után ismét a kapufát találta el, majd alig egy perccel később okos gólpasszát Traoré váltotta gólra.

Fotó: Demokrata.hu

A folytatásban sem változott a játék képe, nem volt egy súlycsoportban a két gárda, Traoré második góljával pedig hamar magabiztossá tette az előnyt. A harmadik gól végleg megtörte a szigetországiak ellenállását, ugyanis sorra futottak végig a gyors és közönségszórakoztató hazai akciók, záporoztak a lövések a vendégek kapujára. A csapattársak érezhetően gólt akartak rúgatni a súlyos sérülése után alig néhány hete visszatért Ryan Mmaee-val, de a marokkói támadó helyzetei kimaradtak, így nem nőtt tovább a különbség. A hajrában a Ferencváros már nem erőltette a támadásokat, de még így is volt néhány lehetősége, amelyek közül az egyiket a csereként beálló Civic váltotta gólra Mercier tökéletes szöglete után, ezzel a hosszabbításban jószerivel eldöntötte nemcsak a meccset, hanem a párharcot is.

Korábban írtuk