Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A Ferencváros játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencváros–Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. április 20-án
Hirdetés

A zöld-fehéreknek jelenleg 69 pontjuk van, a második Puskás Akadémiának pedig 55. A fővárosiak még három, a szerdán pályára lépő felcsútiak pedig négy mérkőzést játszanak a mostani bajnoki szezonban.

Az FTC története során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban harmadszor végez az élen, erre 14 éve nem volt példa az NB I.-ben. A Ferencvárosnak majdnem száz évvel ezelőtt, az 1920-as évek közepén sikerült utoljára az a bravúr, ami most a Rebrov-csapatnak.

Mint emlékezetes, a Fradi tavaly a selejtezőből indulva a főtáblán szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, újabb elsőségének köszönhetően a következő idényben is indulhat a sorozat kvalifikációjában.


OTP Bank Liga, 30. forduló:
Ferencváros-Újpest 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi
Gólszerzők: Uzuni (13., 77. – a másodikat 11-esből), Tokmac Nguen (30.)

Ferencváros: Bogdán – Lovrencsics (Botka, a szünetben), Blazic, Mmaee, Civic – Sigér, Laidouni – Uzuni, Tokmac Nguen, Zubkov – Boli (Somália, 71.)
Újpest: Banai – Pauljevic (Simon, 61.), Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov – Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 61.) – Tallo (Perosevic, 61.), Beridze

Az első félidőben szervezetten védekező, mezőnyben sokat dolgozó Újpest többnyire megálljt tudott parancsolni a labdabiztos és gyors játékot bemutató Ferencvárosnak. A hazaiak azonban így is kidolgoztak több helyzetet, amiből kettőt gólra váltottak: a 13. percben Zubkov pontos beadása után a házi gólkirály, Myrto Uzuni, a 30. percben Tokmac Nguen volt eredményes.

Fotó: Fradi.hu
Uzuni a védők előtt – vezet a Fradi

A vendégek eközben semmi veszélyt nem jelentettek a sérült Dibusz Dénest helyettesítő Bogdán Ádám kapujára. A hazaiak nyáron szerződtetett válogatott kapusa – a szombati bemutatkozását követően – másodszor jutott játéklehetőséghez bajnokin a zöld-fehéreknél, és továbbra sem kapott gólt.

Paprikás jelenetekkel vette kezdetét a második félidő, Civic és Tallo kakaskodását – amelybe a sárga lapot begyűjtő főszereplőkön kívül rögvest bekapcsolódtak a társak is – követően fél perccel az újpesti center egy másik eset kapcsán az oldalvonalnál még Szerhij Rebrovval, a hazaiak vezetőedzőjével is heves szóváltásba keveredett. Megúszta újabb lap nélkül.

Az Újpest bátrabban támadott, a kapuk azonban sokáig nem forogtak veszélyben, a 70. perc tájékán viszont a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, majd a 77. percben büntetőhöz is jutottak – Mmaee ellen szabálytalankodott Banai –, amit Uzuni értékesített. A hajrá nem tartogatott újabb izgalmakat, az eredmény nem változott.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzés végén a Groupama Arénában 2021. április 20-án. A Ferencváros 3-0-ra legyőzte az Újpest csapatát, így a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül megvédte címét

A Ferencváros sorozatban hetedszer győzte le az Újpestet – ötödször pályaválasztókén –, ezek közül a legutóbbi hat fellépésén kapott gól nélkül végzett. A lila-fehérek immár 591 perce gólképtelenek a zöld-fehérek ellen. Az Újpest több mint két éve nem szerzett pontot a Ferencváros ellen, vendégként négy és fél éve. Igaz, ezt a Ferencvárost, ha formában van, idehaza nem sokan tudják legyőzni.

Korábban írtuk