Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Ferencváros–Újpest FC 3-1 (2-1)
Groupama Aréna, 17 349 néző, v.: Bogár
gólszerzők: R. Mmaee (5. – 11-esből), Tokmac Nguen (42.), Uzuni (87.), illetve Tallo (45+2.)
kiállítva: Diaby (14.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Loncar (Besic, 58.) – Uzuni, Zachariassen (Vécsei,, 68.), Tokmac Nguen (Gavric, 58.) – R. Mmaee (Botka, 88.)
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Bjelos (Croizet, 63.), Mitrovic, Mack, Csongvai, Antonov – Tallo (Simon, 69.), Beridze (Viana, 80.)


Ezúttal nem csupán hazai, hanem vendégszurkolók is nagy létszámban voltak a Groupama Arénában, így kiváló hangulatban kezdődött a derbi. A játék is ennek megfelelő tempóban vette kezdetét, és a hazaiak az ötödik percben Ryan Mmaee büntetőjével gyorsan megszerezték a vezetést – a tizenegyest Uzuni harcolta ki, aki ellen Banai kapus szabálytalankodott. A vendégek dolgát tovább nehezítette, hogy a 14. percben már létszámhátrányban is voltak: Diaby szabálytalankodott a nyilvánvaló gólhelyzetben kitörni készülő Uzuni ellen, jogos volt a piros.

Az Újpest viszont nem zuhant össze, gyorsan rendezte sorait, és kemény mezőnymunkára kényszerítette a hazaiakat. A Fradi tehát nem játszott a várt fölényben, de a vendégek a 40. percben így is még nagyobb bajba kerülhettek volna, hiszen úgy tűnt, Tokmac lövése után Tallo kézzel ütötte el a labdát. Ám a játékvezetők másképp ítélték meg a helyzetet, elmaradt az újabb büntető és az újabb piros lap. A 42. percben így is meglett a második Fradi-gól, Uzuni és Tokmac hozta össze. Amikor pedig mindenki az első félidő végét várta, egy felívelt labdából Tallo harcolt ki magának helyzetet az elalvó hazai védők asszisztálása mellett, és szépített.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Banai a hazaiak nagyon aktív támadójával, Uzunival szemben

Az újpestiek bátor támadójátékával, valamint két helyzetével indult a második felvonás, amelynek folytatásában a vendégek sok futással és szervezett játékkal kezdeményeztek ugyan, de a jól záró hazaiak miatt Dibusz kapujára veszélyt már nem jelentettek. Az 55. percben ismét furcsa játékvezetői ítélet született, hiszen Tokmac kapott sárgát műesésért, miközben a visszajátszás alapján valóban eltalálták a lábát – igaz, kicsit rájátszott a helyzetre, de ettől még megrúgták.

A 75. perctől ismét a hazaiak irányítottak, a 80.-ban Uzuni ziccert értékesített, de a videós visszajátszás után – leshelyzet miatt – nem adta meg a gólt Bogár játékvezető. A 87. percben viszont már szabályos és mérkőzést eldöntő találatot szerzett az albán légiós, aki Laidouni szólója után közelről helyezett a már üres újpesti kapuba.

Az Újpest így hetedik mérkőzése után is nyeretlen a bajnokságban, három döntetlen mellett negyedszer maradt alul, miközben a Ferencváros ötmeccses győzelmi sorozatnál tart.

Folytatódott az újpestiek közel hat éve tartó nyeretlenségi szériája a Ferencvárossal szemben a bajnokságban: ezen időszak alatt az FTC öt döntetlen mellett 12. alkalommal győzte le újpesti ellenfelét. Az FTC sorozatban a kilencedik hazai bajnoki összecsapásán bizonyult jobbnak egyik tradicionális fővárosi riválisánál, amelyet immár a legutóbbi nyolc találkozójukon legyőzött.

A Ferencváros legközelebb csütörtökön, az Európa-ligában lép pályára, a csoportkör második fordulójában a Betist fogadja a Groupama Arénában.

Korábban írtuk

Korábbi eredmények, OTP Bank Liga, 7. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-1
szombaton játszották:
MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0
Gyirmót FC Győr-Budapest Honvéd 2-4
MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 0-0
pénteken játszották:
Zalaegerszeg-Paksi FC 2-5