Fotó: ShutterStock (illusztráció)
Hirdetés

„Olvastuk a sajtóhíreket, és nem értjük, hogy miről lehet szó. Oroszország abszolút törvényesen kapta meg a világbajnokság megrendezésének jogát. Ez nem áll semmilyen összefüggésben vesztegetéssel. Ezt határozottan cáfoljuk. És Oroszország a történelem legjobb labdarúgó-világbajnokságát rendezte meg, amire büszkék vagyunk, amire büszke az ország” – mondta Peszkov.

New York állam keleti körzetének szövetségi ügyészsége hétfőn vádiratot tett közzé, amely szerint a 2018-as oroszországi, illetve a 2022-es katari pályázat képviselői lefizették a FIFA végrehajtó bizottságának a tagjait, hogy rájuk szavazzanak a seregszemlék 2010-es odaítélésekor.

Az orosz és a katari szervezők korábban is tagadták, hogy szavazatokat vásároltak volna, a FIFA egy 2014-ben lefolytatott belső vizsgálat után mindkét rendezőt felmentette a vádak alól. A világszervezet akkori vezetőjét, Joseph Blattert azonban 2015-ben eltiltották nyolc évre minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. A svájci sportvezető büntetését 2016 februárjában hat évre mérsékelték.