Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Keidi Bare, az albán, valamint Szalai Attila (b) és Botka Endre, a magyar válogatott játékosai a Puskás Arénában játszott világbajnoki selejtező mérkőzésen 2021. október 9-én
Hirdetés

A Puskás Arénában rendezett zárt kapus találkozót a Southamptonban futballozó Armando Broja 80. percben szerzett gólja döntötte el.

A vereség nyomán a magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre a harmadik lengyelek mögött. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.


Európai világbajnoki selejtezők, 7. forduló, I csoport:
Magyarország-Albánia 0-1 (0-0)
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
gólszerző: Broja (80.)

Magyarország: Gulácsi – Botka (Lang, 83.), Orbán, Szalai A. – Nego (Hahn J., 83.), Nagy Á. (Kleinheisler, 71.), Szoboszlai, Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Vécsei, 71.), Sallói D. (Schön, 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Albánia: Berisha – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli, 30.) – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Iván Balliu, 86.) – Uzuni (Broja, 66.), Cikalleshi (Manaj, 66.), Cekici (Bajrami, a szünetben). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

Korábban írtuk

A meccset az angolok elleni találkozón történt, a fegyelmi döntés szerint rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt rendezték üres lelátók előtt.

A mindkét csapat számára rendkívül fontos mérkőzés nem kezdődött túlságosan nagy iramban, a tét látszólag inkább óvatosságra intette a játékosokat, egyik gárda sem vállalt kockázatot. Az egész első félidőben egyetlen komoly helyzet sem akadt, a mieink 45 perc alatt egy veszélyes beadásig jutottak, míg a vendégek két blokkolt lövésig.

A folytatás viszont magyar helyzettel indult, de egy Nego–Botka összjáték után Sallói Dániel közelről nem találta el kaput. Ez sem adott lendületet Marco Rossi tanítványainak, mivel utána inkább az albán csapat birtokolta többet a labdát. Az első ziccerre az 59. percig kellett várni, akkor ferencvárosi Myrto Uzuni lépett ki a magyar védők között, ám Gulácsi Péter nagy bravúrral védte a lövését. A Fradi légiósa nem sokkal később fejjel is kihagyott egy nagy helyzetet, akkor a magyar kapus kezébe bólintott.

A 75. percben nagyon közel jártak a magyarok a gólhoz, de Szoboszlai Dominik beadása után Szalai Attila a jobb kapufát találta el. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, mert tíz perccel a vége előtt a csereként beállt Armando Broja megbolondította védelmünk bal oldalát, majd hajszálpontos lövésével Albánia szerezte meg a meccset eldöntő gólt. A hajrában nem jött össze az egyenlítés a magyar válogatottnak, így szinte biztossá vált, hogy nem tudja megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet a hatosban.

Sajnos a magyar csapat játéka meg sem közelítette azt, amit 2020 második felében, vagy épp az Eb-n láttunk nemzeti együttesünktől. Az akarással nem volt baj, de a csapat görcsös volt, ami bátortalan támadójátékhoz és bosszantó ki nem kényszerített hibákhoz vezetett.