Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

A mieink szombaton 20 órától Lengyelországgal, kedden 20 órától pedig Írországgal találkoznak Felcsúton, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jut.


Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Wales 3-0 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3480 néző, v.: Ladebäck (svéd)
gólszerzők: Simon B. (43.), Szabó Sz. (75.), Umathum (81.)

Magyarország: Yaakobishvili Á. – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák – Varga Z. (Molnár Cs., 69.), Fenyő (Burghart, 90.), Kern (Somfalvi, 80.), Németh H. – Bagi (Szabó Sz., 69.), Simon B. (Vidnyánszky, 80.)

Korábban írtuk

Az első félidőben fokozatosan növelte fölényét a walesi válogatott, amely egyre veszélyesebb helyzeteket dolgozott ki, de gólt nem szerzett. A mieink előtt a 41. percben váratlanul nagy ziccer adódott, de Simon Benedek akkor még hibázott, két perccel később viszont Bagi Ádám passzából megszerezte a vezetést.

A második felvonásban sokkal lendületesebben és pontosabban futballoztak a házigazdák, s a 75. percben növelték a különbséget: Molnár Csaba lövése után a walesi kapus éppen Szabó Szilárd elé ütötte a labdát, aki élt a kínálkozó lehetőséggel, és a hálóba továbbított. A végeredmény a 81. percben alakult ki, amikor egy szöglet után Umathum Ádám fejelt a hálóba.

A június 2-ig tartó kontinenstornának Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

korábban:
Lengyelország-Írország 5-1 (2-1)

C csoport (Debrecen):
Németország-Portugália 4-0 (2-0)
korábban:
Franciaország-Skócia 3-1 (2-0)