Fotó: ShutterStock.com/Christian Bertrand
Hirdetés

Messi a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Valencia ellen szerzett fejes góllal érte el 643. gólját a Barcelona színeiben.

„Amikor a szíved túlcsordul a szeretettől, nehéz új útra lépni” – írta Pelé egy Instagram-bejegyzésében.

„Hozzád hasonlóan tudom, milyen érzés ugyanazt a mezt viselni minden nap. Ahogy te, én is tudom, hogy nincs jobb, mint az a hely, ahol otthon érezzük magunkat.”

„Gratulálok a történelmi rekordodhoz, Lionel. De mindenekelőtt gratulálok a csodálatos barcelonai karrieredhez. A mienkhez hasonló történetek, amikor ilyen hosszan kötődik valaki ugyanahhoz a klubhoz, sajnos egyre ritkábbak lesznek a futballban. Nagyon csodállak.”

Korábban írtuk

Kommentárjával Pelé kétségkívül Messinek a Barcelonánál kialakult bizonytalan helyzetére célzott.

Míg Messi 748 meccs alatt érte el a bravúrt, Pelének csak 665 játékra volt szüksége 643 gól eléréséhez.

Pelé az egyedüli játékos, aki háromszor nyert világkupa-mérkőzést, és egyúttal a Guinness-rekordok könyve szerint ő érte el karrierje során a világon legtöbb, 1283 gólt, a barátságos mérkőzésekkel együtt.

A 80 éves Pelé 1956 és 1974 között a Santos csapatában játszott, majd karrierjét a New York Cosmosnál fejezte be. Ő a brazil nemzeti válogatott eddigi legeredményesebb gólszerzője, 1957 és 1971 között 92 nemzetközi meccsen elért 77 góllal.

A 33 éves Messi 71 alkalommal talált be az argentin válogatottban játszott 142 mérkőzésén, és ezzel ő is hazája legeredményesebb gólszerzője.