Fotó: MTI, archív
Fotó: MTI, archív
Hirdetés

„Noha számítottam rá, hogy valami történni fog, de élt bennem a remény, hogy jobban fognak alakulni a dolgok, és talán csak néhány hónappal lesz eltolva. Így amikor bejelentették, mégis váratlanul ért és rosszul érintett” – fogalmazott az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok versenyző az M4 Sportnak adott interjúban.

Mint mondta, már a döntés napján rengetegen keresték, ám ő elsősorban saját magában akarta tisztázni a céljait.

Elárulta, éppen edzésre indultak testvérével, Viktorral, és a hír hallatán az is megfordult a fejében, hogy van-e értelme menniük, ám végül gyorsan helyre tették magukban a helyzetet.

„Fájó, hogy idén elmarad az olimpia, de sokkal nagyobb problémák vannak a világban, mint hogy kétségbeessünk és sokáig sirassuk magunkat” – fejtette ki.

Hangsúlyozta, pozitív, hogy nagyon sok időt tud a családjával tölteni, foglalkozni a gyermekeivel a – szintentartásra elég – heti hét-nyolc edzés mellett is.

„Így, hogy megvolt a kvalifikációm, nem is fordult meg a fejemben, hogy ne próbáljam meg ezt az egy év négy hónapot” – fogalmazott. Hozzátette, az ötkarikás játékok az utolsó megmérettetése lesz, csak most kicsit távolabb került ez a cél.

Mint mondta, jó formában volt a felkészülés alatt, bízik benne, hogy jövő nyárra is sikerült hasonló formába kerülnie.