Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A találkozón Ferencváros szerzett vezetést: az ezen az estén a csapatkapitányi karszalagot viselő Botka Endre már a 9. percben bevette az angyalföldiek kapuját. A folytatásban a Fradi nagy fölényben játszott, jóval többet birtokolta a labdát, a hazaiak gyakran a félpályáig sem jutottak el. Bár az FTC sem törte össze magát az újabb gólért, de nem is forgott veszélyben a vezetése, hiszen a Vasas egyszer sem találta el Bogdán kapuját.

A fordulás után a Vasas kicsit bátrabban játszott, de a 73. percben a csereként beállt Ryan Mmaee a leshatáron kilépve magabiztosan fejezett be egy gyors akciót, ezzel le is zárta a mérkőzést. Berecz ugyan még a hálóba talált, de mert előtte kezezett, így nem lett meg a szépítő gól a hazai oldalon.

Magyar kupa, nyolcaddöntő:
Vasas (NB II)–Ferencváros 0–2 (0–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 4011 néző. V: Káprály

Vasas: Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Iyinbor, Silye (Ihrig-Farkas, 81.) – Hinora (Cipf, 71.), Hidi M. (Pátkai, 81.), Berecz, Szilágyi Sz. (Feczesin, a szünetben) – Szalai J. (Márkvárt, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila
FTC: Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka – Vécsei, Laidouni – Zubkov (Zachariassen, 72.), Tokmac Nguen (Szánthó, 84.), Gavric (Mak, 60.) – Boli (R. Mmaee, 60.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Korábban írtuk

Forrás: m4 sport

A találkozó után az M4 Sport stúdiójában Sowunmi Thomas kisorsolta a negyeddöntő párosítását: a Fradi a Honvédhoz látogat, az Újpest lila-fehér rangadót játszik, az NB III.-as Kazincbarcika a Paksot látja vendégül, a Fehérvár Győrbe utazik.

Forrás: m4 sport