Fotó: MTI/Katona Tibor
Hirdetés

A zöld-fehérek immár hét kör óta veretlenek. A még mindig eggyel kevesebb találkozóval rendelkező fővárosi együttes újabb sikerével 11 pontra növelte az előnyét a második Kecskeméttel szemben, míg a ZTE maradt ötödik. A meccset nyáron a Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezői miatt halasztották el


OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
ZTE FC-Ferencváros 1-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 5514 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Huszti (21.), illetve Marquinhos (18., 11-esből), Traoré (91.)

ZTE: Demjén – Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Csóka (Németh D., 93.), Bedi – Szendrei (Ubochioma, 75.), Szalay (Tajti, a szünetben), Sankovic, Gergényi – Ikoba, Manzinga (Szafronov, 86.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Civic – Besic, Vécsei – Mercier (Tokmac Nguen, 61.), Zachariassen (Laidouni, 75.), Traoré (Abena, 93.) – Marquinhos (Auzqui, 75.)

Kifejezetten jó iramban kezdődött az esztendő első élvonalbeli mérkőzése. A Ferencváros nagy kedvvel futballozott, így alig öt percet kellett várni az első komoly helyzetre, de Traoré a kapus kicselezése után célt tévesztett. Noha a Zalaegerszeg nem adta fel a támadásvezetéseket, alapvetően a fővárosi csapat akarata érvényesült, veszélyes lehetőségei is akadtak. Demjén egy ízben bravúrral hárított, de bő negyedóra elteltével büntetőből mégis vezetést szereztek a vendégek: a Botka elleni szabálytalanságot követően Marquinhos rúghatott 11-est, lövés közben megcsúszott, de szerencsés volt, mert a labda a hálóba perdült. Bár a hazaiak szerint a labda mindkét lábát érintette, így a büntető nem volt szabályos, azonban a videobíró végül megadta a találatot.

A kék-fehérek viszont azonnal egyenlítettek, a gólváltást követően pedig az előtte látott mederben folytatódott a meccs. A játékrész derekán volt némi hullámvölgy, a szünet előtti percekben ugyanakkor ismét veszélyessé vált az FTC támadójátéka, Civic fejesénél például újra Demjén hárított bravúrral (bár a bíró ezt nem látta, és – tévesen – kirúgást ítélt).

Korábban írtuk

Térfélcserét követően visszafogottabb tempóban folytatódott az összecsapás. A Ferencváros ugyan továbbra is irányította a játékot, de ebben a periódusban az utolsó passzok és lövések rendre pontatlanok voltak, így bár akadtak veszélyes akciók, mégsem sikerült góllal befejezni azokat.

A hajrában a sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó FTC fokozta a nyomást, ám a hazai védelem eleinte állta a sarat, Botka jó lövését pedig Demjén védte. Amikor már úgy tűnt, hogy pontot szerezhet a Zalaegerszeg, akkor a hosszabbítás kezdetén Traoré fejese döntötte el a meccset: Civic szöglete után Knoester szintén fejjel adott gólpasszt. Így tehát végül sikerrel kezdte az új évet a bajnokság egyértelmű favoritja, amely még a nemzetközi porondon is érdekelt, mivel az Európa-ligában nyolcaddöntős.

Forrás: MLSZ.hu

A góllövőlista élmezőnye:
10 gólos: Ikoba (ZTE), Varga B. (Paks)
9 gólos: Traoré (FTC)
7 gólos: Kodro (Fehérvár), R. Mmaee (FTC)