Márton Anita toronymagasan vezeti női súlylökésben a nevezési listát a pénteken kezdődő belgrádi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon, s további négy magyar található az első hatban.

Fotó: mti, archív, illusztráció

A címvédő Márton Anita 18,97 méteres eredményével áll az élen, a második fehérorosz Julija Leancsuk 18,39-ig jutott az idén. A mezőnyben rajtuk kívül csak ketten tudtak ebben az évben 18 métert vagy nagyobbat dobni. Az olimpiai bronzérmes Márton Anita célja Belgrádban, hogy megdöntse 19,33 méteres országos csúcsát – ez minden bizonnyal aranyérmet jelentene a számára.
    
Az ötpróbázóknál az idei eredmények alapján Krizsán Xénia a második (4533 pont) – de nem mindenki rendelkezik 2017-es ötpróba eredménnyel. A tavalyi teljesítményeket figyelembe véve Zsivoczky-Farkas Györgyi a negyedik (4691 p) a 16 induló között.
    
A meghívásnál figyelembe vett eredmények szerint Zsivoczky-Farkas Györgyi a hétpróbában az olimpiai nyolcadik helyezését jelentő 6442 ponttal második a rangsorban, míg Krizsán Xénia 6266 ponttal – amennyivel negyedik lett a tavalyi, amszterdami Eb-n – a hatodik. 
    
Baji Balázs 7.53 másodperces országos csúcsánál 60 méter gáton csak hárman voltak gyorsabbak idén, ketten pedig ugyanennyit futottak. 
    
Kazi Tamás 3:40.05 perces egyéni rekordjával 1500 méteren a hatodik.
    
A belgrádi Eb-n 15 magyar atléta vesz részt.

MTI