Fotó: ShutterStock.com/Kaderov Andrii (illusztráció)
Hirdetés

Az MKSZ évértékelővel egybekötött ünnepségének keretében további szerződéseket is aláírtak: a testnevelő-tanárok továbbképzéséről szóló dokumentumokat a karateszövetség első embere mellett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke látta el kézjegyével.

A ceremónián mindannyian hangsúlyozták: a cél, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak. A TE és az MDSZ külön megállapodása értelmében az egyetem biztosítja a licencet, amely alapján a szövetség részt vehet a testnevelő-tanárok továbbképzésében.

Az ünnepségen, amelyen tavalyi kiemelkedő eredményeiért 95 sportolót és felkészítő szakembert díjaztak, Mészáros János örömmel nyugtázta, hogy a sportág tovább fejlődött idehaza, ezt szerinte az elért sikerek is jól mutatják.

Az elnök a visszajelzések alapján minden idők legjobb korosztályos Európa-bajnokságának nevezte a február eleji budapesti Eb-t, amelyen 52 ország vett részt, s amelyen a magyarok két arany és három bronz mellett nyolc ötödik helyet is szereztek. A sportvezető bizakodásának adott hangot, hogy magyar versenyző is kijut a nyári tokiói olimpiára, ahol először szerepel a karate az ötkarikás programban.

A tokiói részvételre legesélyesebb versenyzők közül jutalomban részesült a tavalyi minszki Európa Játékokon és a felnőtt Eb-n egyaránt bronzérmet nyert Tadissi Martial, az Európa Játékok másik magyar bronzérmese, Hárspataki Gábor, az egyetemi Eb-n diadalmaskodó Nagy Botond és az ott harmadik helyezett Sterck Laura.