Hirdetés

A csütörtöki, rendkívül kemény és látványos összecsapás legjobbja Vogel Soma, a zöld-fehérek válogatott kapusa volt.

Az FTC története 25. bajnoki elsőségét gyűjtött be, így az örökrangsorban már csak egyetlen győzelemre van az éllovas Újpesti TE-től.

A két csapat ebben a szezonban hatszor találkozott, a Ferencváros ezeken a mérkőzéseken veretlen. Az OSC-nek a bajnokságban egy vereség mellett sikerült kiharcolnia egy döntetlent, de a kupadöntőben, illetve a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek mindkét egymás elleni mérkőzésén alulmaradt legnagyobb hazai riválisával szemben.

Az első meccset rendkívül szoros csatában, az utolsó pillanatban megnyerő Ferencváros szerezte a második felvonás első gólját, Vigvári Vendel a támadóidő lejártakor engedte el a labdát, Lévai Márton pedig olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda bevánszorgott. A kapusok parádéztak a negyedben, Vogel Soma eszén a hazaiak egyszer sem tudtak túljárni, a dudaszó előtt kétszer a kapufa mentette meg a válogatott első számú hálóőrét.

A folytatásban is mindkét gárda kiválóan védekezett, a hosszú gólcsendet végül Angyal Dániel törte meg, előnyből egy pattintott bombával „avatta fel” Vogelt. Az FTC gyorsan válaszolt, egy remek összjáték végén fórból az első meccset eldöntő Luca Damonte passzát Fekete Gergő értékesítette. Az OSC újfent Angyal révén egyenlített létszámfölényben. A zöld-fehérek közvetlenül a nagyszünet előtt kerültek újra előnybe, a Német Toni által kiharcolt kiállítást Nagy Ádám egy másodperccel a dudaszó előtt bombázta a kapu közepébe.

A harmadik negyed elején a találkozón először kétgólos előnybe kerültek a zöld-fehérek, Sztilianosz Argiropulosz ötméteresből talált be, hátul pedig rendre blokkokkal akadályozták meg a hazai lövőket. Az OSC-nek lélekben jót tett, hogy Tóth Márton egy remek összjáték végén közelről lőtt akciógólt, de Argiropulosz egy távoli lövéssel gyorsan visszaállította a különbséget. Az OSC kezdett elfogyni erőben, a vendégek Jansik Szilárd közeli góljával – amelyet a hazaiak heves reklamálása mellett „láttak bent” a bírók – növelték előnyüket.

A záró nyolc perc elején ritkán láthatók jelenetek zajlottak le a vízben, Manhercz Krisztián ötméterese kijött a kapufáról, de a kipattanónál szabálytalankodtak vele szemben, így újabb büntető következett, amelyet Vigvári Vince már értékesített. Az FTC nem engedte közelebb riválisát, Argiropulosz újabb ötösével állt vissza a háromgólos különbség, de Salamon Ferenc fórból gyorsan betalált. A hazaiak újra elmulasztották, hogy egy gólra zárkózzanak, Vogel védett nagyot, Jansik pedig a túloldalon ötméterest harcolt ki, ráadásul „kipontozta” Manherczet. A büntetőt Fekete vágta be kíméletlenül. Az OSC utolsó lehetőségét Vogel füllel védte, majd gyorsan Vigvári Vince ötösét is hárította, innentől kezdve a hazaiaknak már nem maradt reális esélyük az egyenlítésre.

Korábban írtuk