Fotó: fradi.hu
Hirdetés

A sport szeretetéről, a szurkolóvá válásról, valamint a Fradi értékeiről szóló kiadvány megjelenését a Provident Pénzügyi Zrt. 15 milliós támogatása biztosítja. Az erre vonatkozó megállapodást pénteken sajtótájékoztató keretében írta alá Kubatov Gábor, az FTC és az Albert Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Szirmák Botond, a szponzor vezérigazgatója.

Kubatov Gábor a sajtótájékoztatón elmondta: az inspirációt a Focista leszek című angol könyv adta neki, szerinte ez egy fantasztikus ötlet, hogy a gyerekeket minél közelebb hozzák a Fradihoz. Hozzátette: ha valaki már gyermekkorában fradista, akkor később jó eséllyel válhat a klub sportolójává, de legalábbis a szurkolójává.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) és Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója a sportegyesület mesekönyvéről szóló támogatási szerződés aláírása után a Groupama Arénában 2022. július 15-én

Szirmák Botond kiemelte, az új Fradi-mesekönyv azt a célt szolgálja, hogy a fiatal gyermekeket bevonja a sport világába, megszerettesse velük a szurkolást és megmutassa nekik, milyen jó fradistának lenni.

„Úgy látjuk, hogy jól észrevehető párhuzam van a mesekönyv célkitűzése és a Provident üzleti stratégiája között, ezért örömmel álltunk a jó ügy mögé” – fogalmazott a pénzügyi cég vezérigazgatója. Szerinte ugyanis mindenki megérdemli, hogy kapjon egy esélyt a céljai eléréséhez, a társaság ezért azoknak nyújt kölcsönt, akik nem vehetik igénybe a hagyományos banki hiteleket.

Korábban írtuk

A mesekönyv főhőse egy Gergő nevű kisfiú, aki nagypapája révén kerül kapcsolatba a Fradival. A kötet egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat az FTC világába. A könyv a szeptemberi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg.