Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt, illusztráció

Előre nem látható, akut családi probléma miatt Mikler Rolandnak, a magyar férfi kézilabda-válogatott egyik kapusának haza kellett utaznia a franciaországi világbajnokságról.

 A magyar szövetség (MKSZ) vasárnapi rövid közleménye idézi Andorka Sándor csapatvezetőt, aki elmondta, Mikler hétfőn a Chile elleni csoportmérkőzésen már újra a válogatottal lesz.

 „A család kérésére további közlésig kérjük a szurkolók, illetve a nyilvánosság megértését és türelmét” – tette hozzá Andorka.

Mikler pénteken 28, szombaton pedig 51 percet töltött a pályán. A magyar válogatott – amelynek másik kapusa Fazekas Nándor – az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27-23-ra, az Európa-bajnoki bronzérmes horvátoktól pedig 31-28-ra kapott ki. A Chile elleni találkozó hétfőn 17.45-kor kezdődik a világbajnokság roueni C csoportjában.

A szövetségi kapitányoknak a torna során két lehetőségük van játékoscserével módosítani a keretükön, de a két magyar tartalék – Gulyás Péter és Iváncsik Gergő – közül egyik sem kapus.

MTI