Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa tisztáz a Bayern München és az RB Leipzig mérkőzésén
Hirdetés

A forduló pénteki nyitómérkőzésén az Eintracht Frankfurt valósággal kivégezte az Augsburgot, és a duplázó jobbhátvéd, Timothy Chandler maga sem hitte el, hogy őt éltették az 5-0-s hazai győzelem után: 

„Tökéletes estét szereztünk magunknak és a szurkolóknak. Általában szezononként szerzek két gólt, ebben a naptári évben pedig már négy is összejött. Ez is mutatja, milyen jó munkát végeztünk a téli szünetben” – fogalmazott az interjúkészítésre kijelölt vegyes zónában az amerikai édesapától és német anyától született, amerikai válogatott játékos.

A Frankfurt 2020-ban négy győzelemmel áll, egy döntetlen mellett, ilyen kirobbanó formában a ’70-es évek óta nem kezdte a tavaszi idényt. Rá is fért az erősítés, hiszen mindössze három ponttal telelt az osztályozós helyen álló Fortuna Düsseldorf előtt.

A másnapi, Leverkusen-Dortmund rangadót egyhamar nem felejtjük. A rendkívül fordulatos, magas színvonalú találkozón a BVB 2-1-re és 3-2-re vezetett, a korábbi leverkuseni középpályás, Emre Can bombagóljának is köszönhetően. A hajrában aztán egy perc alatt kettőt vágtak a gyógyszergyáriak, és mind a három pontot a BayArenában tartották.

A sárga-feketék téli sztárigazolása, Erling Haaland az első négy összecsapásán nyolcszor talált be, ám ezúttal mellékszereplő volt, csak helyzetig jutott. A lefújás után igencsak rosszkedvűen nyilatkozott a diktafont nekiszegező újságíróknak, kifejezetten gyengére értékelte a teljesítményét, majd pár mondat után sietve a csapatbusz felé vette az irányt.

A Dortmundnál utólag pláne foghatják a fejüket, hiszen az éllovas Bayern München otthon csak gól nélküli döntetlenre volt képes a második helyezett RB Leipzig ellen. A lipcseiek kapuját Gulácsi Péter kiválóan őrizte, a reflexei többször is megmentették együttesét a góltól. Csapat- és honfitársa, Willi Orbán sérülés miatt továbbra sem bevethető.

A kiesés elől menekülő csapatok csatáján a Mainz 3-1-re verte a Herthát, ráadásul Berlinben, Szalai Ádám nyolcvanegy percet töltött a pályán. 

A Freiburg magyarja, Sallai Roland végigpadozta a Hoffenheim vendégjátékát.

A Mönchengladbach-Köln Rajna-menti derbit vasárnap elhalasztották, a Sabine névre keresztelt szélvihar az előrejelzések szerint a mérkőzés végére érkezett volna meg a stadionhoz, és a szervezők nem akarták kockára tenni 50 ezer szurkoló testi épségét. 

A viharos időjárás miatt a Manchester City-West Ham angol bajnokit is későbbre tolták, de aznap Hollandiában és Belgiumban sem rendeztek találkozót.


BUNDESLIGA, 21. FORDULÓ:

Péntek:
Eintracht Frankfurt-Augsburg 5-0

Szombat:
Leverkusen-Dortmund 4-3, Hertha-Mainz 1-3, Freiburg-Hoffenheim 1-0, Wolfsburg-Düsseldorf 1-1, Schalke-Paderborn 1-1, Werder Bremen-Union Berlin 0-2

Vasárnap:
Bayern München-RB Leipzig 0-0, Mönchengladbach-Köln – elhalasztva

Forrás: eredmenyek.com