Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Telt ház előtt, nagyszerű hangulatban fogadta a Ferencváros a Dinamo Zagrebet, ami nem is csoda. Az előzetesen esélyesebbnek tartott bolgár Ludogorec és a máltai Valletta FC búcsúztatása után a FTC idegenben 1-1-es döntetlent játszott Zágrábban, így volt esélye arra, hogy továbbjusson a BL-selejtező harmadik köréből, vagyis bebiztosítsa helyét valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében.

Biztatóan indult a találkozó, hiszen Tokmac bő egy perc után nagy helyzetbe került Blazic indítása után, majd néhány vendégszögletet követően Sigér passza után ismét a balszélső előtt adódott lehetőség, ám a vendégek kapusa megint védeni tudott.

A 16. percben aztán a vendégek megszerezték a vezetést, Olmo szép átadása után a csapatkapitány Ademi bújt ki két védő között és lőtt a hálóba. A félidő hátralévő részében is nagy volt az iram, a Fradi abszolút méltó ellenfele volt a horvát bajnoknak, a játékrész utolsó percében pedig kis híján egyenlített is, Sigér lövése azonban a kapufa tövéről az alapvonalon túlra pattant.

A második félidő aztán ferencvárosi szempontból maga volt a pokol: hiába küzdöttek a zöld-fehérek, semmi nem jött össze. Már a 47. percben megduplázta előnyét a horvát együttes: Orsic beadását Petkovic továbbította a kapuba, majd hét perccel később a vendégek ifjú sztárja, Olmo volt eredményes, ezzel lényegében végleg eldöntve a továbbjutást. Ráadásul az FTC Civic kiállítása miatt a 69. percben emberhátrányba került, komoly gólhelyzetet így már nem tudott kialakítani, sőt, a hajrában Gojak is betalált. Bár az utolsó percben a vendégek részéről Petkovic kihagyott egy elég könnyen megítélt büntetőt, ez már sem a Dinamo, sem a Fradi szempontjából nem osztott, nem szorzott.

Az előző öt meccsén és a keddi találkozó első félidejében is kiválóan helytálló Fradinak ma peches napja volt, így kijött a két csapat közötti különbség, Szerhij Rebrov tanítványai az Európa-liga selejtező rájátszásában az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva ellen vigasztalódhatnak. Megérdemelnék a sikerélményt, ahogy a hazai drukkerek is, akik 90 percen át kitartóan biztatták kedvenceiket, sőt, a nagyarányú vereség után is megtapsolták a Fradi játékosait.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Dinamo Zagreb (horvát) 0-4 (0-1)
Groupama Aréna, 19 356 néző, v.: Buquet (francia)
gólszerzők: Ademi (16.), Petkovic (47.), Olmo (55.), Gojak (79.)
piros lap: Civic (69.)

Továbbjutott a Dinamo Zagreb, 5-1-es összesítéssel.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Dvali, Blazic, Civic – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka (Heister, 71.), Tokmac Nguen (Varga R., 65.) – Szihnyevics (Boli, 84.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Peric, Leovac – Moro, Ademi (Gojak, 69.) – Orsic, Olmo (Situm, 84.), Hajrovic (Majer, 77.) – B. Petkovic