Hirdetés

Az FTC kabard származású sportolója vereséggel zárult szombati nyolcaddöntőjét követően vasárnap a vigaszágon előbb dél-koreai ellenfelét nehezen, az utolsó másodpercekben elért akcióval, majd kazah riválisát rendkívül könnyedén győzte le. Második meccse után alig több mint egy órája maradt, hogy felkészüljön a helyosztóra, melyen az olimpiai ezüst- és bronzérmes, háromszoros vb-győztes azeri Haji Aliyevvel találkozott, aki veretes eredménysora ellenére rossz emlékekkel mehetett fel Muszukajev ellen a szőnyegre, mivel a tavaszi budapesti Európa-bajnokság fináléjában technikai tussal kapott ki tőle.

A 29 éves Muszukajev Belgrádban hullámzóan birkózott, a bronzmeccsen viszont nagyon koncentrált és éles volt. Annak ellenére, hogy a találkozó rendkívül töredezett volt, előbb Muszukajev kapott egy rúgást az arcára, majd a második perc elején Aliyev arcán szakadt fel a bőr, amit többször ápolni kellett. A sok megszakítás azonban nem zökkentette ki Muszukajevet, aki az első menet közepén szép levitellel került 2-0-s előnybe, majd a második elején szintén nagyszerűen került riválisa mögé (4-0). A négypontos előny birtokában Muszukajev már csak a védekezésre koncentrált, amit rendkívül jól csinált. Aliyev mindent megtett, kapaszkodásból többször is indítani próbált, de nem tudta megingatni riválisát, akit az utolsó másodpercekben ugyan negatív birkózásért intettek (4-1), majd szinte a zárósípszó felhangzásának pillanatában Aliyev ki is léptetett (4-2), ám Muszukajev sikerét ez nem veszélyeztette.

Korábban írtuk

„Őszintén szólva nem vagyok teljesen elégedett, mert aranyéremért jöttem. Sajnos az iráni elleni mérkőzésen nem tudtam kiadni magamból mindent, s úgy összességében is csak 30 százalékot tudtam kibirkózni magamból, az éremnek persze örülök” – nyilatkozta a mérkőzést követően az immár kétszeres világbajnoki bronzérmes szabadfogású, aki 2019 után állhat ismét vb-dobogóra.

Az olimpiai ötödik Muszukajev sikerével a magyar csapat negyedik dobogós helyezését érte el Belgrádban. Korábban a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lévai Zoltán második lett, míg Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) és Lévai Tamás (kötöttfogás 82 kg) a harmadik helyen zárt.

A vasárnapi programban a szabadfogásúak 97 kg-os kategóriájában érdekelt Bajcajev Vlagyiszlav szintén a bronzérmért lép szőnyegre.