Nagy Péter 417 kilogrammos egyéni csúccsal hatodikként zárt összetettben az ólomsúlyúak mezőnyében a súlyemelők Tbilisziben rendezett Európa-bajnokságának befejező, szombati napján.

 A 29 éves szegedi óriás – szakításban 189, lökésben 228 kilóig jutva – öt jó gyakorlattal, két fogásnemi ötödik helyezéssel zárta Eb-szereplését a grúz fővárosban, ahol ő végzett a legjobban a hétfős magyar válogatottból. Nagynak, aki a 2013-as világbajnokságon hatodik, a tavalyi Európa-bajnokságon pedig hetedik lett, eddigi egyéni rekordja összetettben 416 kg volt, ezzel a 11. helyet szerezte meg a 2012-es londoni olimpián.

A plusz 105 kilogrammos kategóriában az ukrán Oleg Prosak, a 2014-es vb nyolcadik helyezettje nyert 435 kg-os összteljesítménnyel az ugyanennyit produkáló, de nálánál nehezebb grúz Irakli Turmanidze előtt.

A nőknél a zárónapi viadalon a plusz 75 kilósok között az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Tatyjana Kasirina hatalmas fölénnyel diadalmaskodott, egyeduralmára jellemző, hogy a második ukrán Anasztaszija Liszenkót 42 kilogrammal előzte meg. A kategória magyarja, a pénteken a B csoportban szerepelt Bazsó Bianka a teljes rangsorban három kilencedik helyezést könyvelhetett el, összetettben 203, szakításban 91, lökésben pedig 112 kg-mal.

MTI