Tizenharmadszor is magyar bajnok lehet súlyemelésben Nagy Péter, ha nyer a felnőtt ob-n, amelyet a BKV Előre SC sportcsarnokában rendeznek meg szombaton és vasárnap.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A szegedi ólomsúlyú biztos esélyese kategóriájának, így tovább erősítheti vezető helyét a férfiaknál a legtöbb bajnoki címet szerzők hazai örökranglistáján, amelynek élén a nőknél a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes Takács Mária, a honi szövetség jelenlegi főtitkára áll 14 elsőséggel.
    
A 31 éves Nagy Péternek világbajnoki főpróba is az ob. Rajta kívül a női ólomsúly aranyérem-várományosa, Magát Krisztina, az idei Európa-bajnoki bronzérmes indul még a november végén, december elején sorra kerülő felnőtt vb-n, amelynek az egyesült államokbeli Anaheim ad otthont.
    
Nemcsak nekik, hanem a többieknek is érdemes igyekezniük és minél jobb teljesítménnyel előrukkolniuk, a hatvanadik születésnapját idén ünneplő sportági szövetség (MSSZ) ugyanis pénzdíjjal ösztönzi a résztvevőket. Az MSSZ honlapja szerint összesen 4,1 millió forint jutalomra számíthatnak a nyolc férfi és nyolc női súlycsoport legjobbjai. 
    
A nevezési listán, amelyre a legeredményesebb – s 15 évesnél idősebb – emelők kerülhettek fel, 110-en szerepelnek. A férfiaknál a tavaly Rióban olimpiai tizedik Nagy Péter mellett az elmúlt bő egy évtized neves generációjának képviseletében két további elnyűhetetlen versenyző is indul: 77 kg-ban a sportág egyetlen pekingi olimpikonja, Baranyai János, a 105 kg-ban pedig Gyurkovics Ferenc, aki már az elmúlt esztendőben is úgy szerepelt és nyert is az ob-n, hogy közben ellátta a válogatott szövetségi kapitányi tisztét. 

Az ob programja:
• szombat:
10.00 ó: férfi 56 kg, 62 kg, 69 kg
12.30 ó: női 48 kg, 53 kg, 58 kg, 63 kg
15.00 ó: férfi 77 kg
17.00 ó: férfi 85 kg
• vasárnap:
10.00 ó: férfi 94 kg  
12.00 ó: női 69 kg, 75 kg, 90 kg, +90 kg   
14.00 ó: férfi 105 kg, +105 kg

(MTI)