Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nagy Viktor kapus (elöl) ünnepli a bronzérmes magyar csapat gyõzelmét a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország – Spanyolország mérkõzés végén a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 8-án.
Hirdetés

„Éreztem, hogy a fiúk értem is játszanak, tudták jól, hogy ez karrierem utolsó találkozója, befejezem az aktív pályafutásomat. Nagyon jól esett, hogy önmaguk mellett értem is küzdöttek. Minden egyes csapattársamnak nagyon köszönöm” – nyilatkozott a Szolnok 37 éves hálóőre, aki 2012-ben és 2016-ban egyformán ötödikként zárta az ötkarikás játékokat.

A játékos köszönetet mondott a családjának, szüleinek és a feleségének, aki 17 éve segíti őt a mindennapokban.

„Nagyon sokat köszönhetek neki, többek között a megszerzett érmeimet is. Komoly hátteret biztosít, nagyon hálás vagyok neki” – fogalmazott, hozzátéve, már négy-öt éve úgy tervezte, hogy Tokióban lesz az utolsó mérkőzése.

„Kicsit elkalkuláltam magam, mert ez a döntőre volt kihegyezve, sajnos az nem jött össze. Tegnapig ezen bánkódtunk, de büszke vagyok a csapatra azért is, mert aztán közösen létrehoztunk egy energiabombát, ami ma robbant a vízben. A bírók nagyon a spanyolokat támogatták és ezzel együtt is tudtunk nyerni, ez óriási dolog” – mondta Nagy Viktor, aki a második két negyedben nem kapott gólt.

Korábban írtuk

„Mindig kiemelem, hogy egy kapus akkor tud jól védeni, ha előttem úgy mozogna a társaim, hogy az nekem komfortos, s látom, hova jönnek a labdák. Úgyhogy ez csapatmunka volt” – hangsúlyozta.

„Nagyon jó érzés úgy abbahagyni, úgy felülni a repülőre, hogy visszük haza az országnak, a családunknak, saját magunknak az érmet” – zárta szavait Nagy Viktor.